Правителството одобри изменение на Оперативна програма Региони в растеж“ 2014-2020,

...
Правителството одобри изменение на Оперативна програма Региони в растеж“ 2014-2020,
Коментари Харесай

40 млн. лв. от ОП "Региони в растеж" се пренасочват за медицинско оборудване и лекарства

Правителството утвърди изменение на Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020, с което пренасочва 40 млн. лева европейски и национални средства за подготовка на здравната ни система да се оправи с изключителната обстановка и възходящия брой на болни от ковид, заяви държавната пресслужба.

Финансирането ще бъде обезпечено от недоговорен или икономисан досега запас по оперативната стратегия. Средствата ще бъдат употребявани за пазаруване на съоръжение за болнични инфекциозни отделения като инхалатори и респираторни апарати, както и за доставка на медикаменти, консумативи, проби, защитно облекло, персонални защитни средства, маски и други продукти и услуги, нужни за реагиране на рецесията с COVID-19.

Средствата ще се предоставят на Министерство на здравеопазването. То ще дефинира типа и броя на нужното съоръжение и медицински консумативи, които да бъдат купени, въз основата на разбор на обстановката сега, прогноза за разпространяването на болестта и плануваните от държавното управление ограничения.

Кабинетът утвърди и дотация за погашение на брутните трудови хонорари и дължимите осигурителни вноски от работодателите в държавните театри, опери и балети. В държавното прессъобщение обаче не е посочен размерът на дотацията и дали тя ще покрие цялостният размер на брутните заплати на артистите.

На държавните културни институти в региона на театралните изкуства се дава дотация за погашение на брутните трудови хонорари и за начисляване на дължимите осигурителни вноски, считано от 13 март 2020 година до месеца, в който се доближи равнището на доходи за бюджетна стратегия „ Сценични изкуства “ за същия интервал на предходната година за всеки държавен културен институт, само че за не повече от 6 месеца, со показва в държавното прессъобщение.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР