Правителството одобри финансирането по реда на Закона за насърчаване на

...
Правителството одобри финансирането по реда на Закона за насърчаване на
Коментари Харесай

Правителството отпусна пари за рехабилитация на инфраструктура в Девня и Белослав

Правителството утвърди финансирането по реда на Закона за поощряване на вложенията (ЗНИ) на обществена инфраструктура в общините Белослав и Девня. От бюджета на Министерството на стопанската система за ще бъдат предоставени до 3 522 978 лева за рехабилитация, реорганизация и създаване на общински път Девня – Разделна.

В землището на с. Разделна се извършва сертифицираният по ЗНИ капиталов план на „ Олива “ АД – „ Преработвателно дружество за растителни масла и зърнобаза “. Проектът планува построяването на нова индустриална база за предпазване, лющене, сплескване и екстракция на маслодайни култури. Инвестицията е на стойност 29 млн. лева, напълно за придобиване на дълготрайни материални активи. С реализирането на плана ще бъдат разкрити 102 нови работни места. Дружеството планува производството в новата база да стартира през 2019 година, като цялостният индустриален потенциал да бъде доближат през 2023 година

Инфраструктурата ще се употребява от всички съществуващи и евентуални предприятия в региона при равни и недискриминационни условия, както и от транспортни и търговски компании и популацията на селата Разделна, Тръстиково, Падина в община Белослав, гевня в община Девня.

С построяването на инфраструктурата ще бъдат решени информационни и екологични проблеми на районно и национално ниво. Социалните резултати от построяването на инфраструктурата се показват в по-добра настилка, по-кратко време за напредване и по-удобен маршрут за работещите и живеещите в региона на капиталовата самодейност.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР