Правителството одобри финансирането на публична общинска инфраструктура по реда на

...
Правителството одобри финансирането на публична общинска инфраструктура по реда на
Коментари Харесай

Подпомагат с милион завод за медицинска апаратура

Правителството утвърди финансирането на обществена общинска инфраструктура по реда на Закона за поощряване на вложенията (ЗНИ) по отношение на осъществяването на сертифициран капиталов план на „ БТЛ ИНДЪСТРИЙЗ” в гр. Пловдив.

Изпълняваният от сдружението сертифициран капиталов план е за създаване на фабрика за произвеждане на електронна здравна инсталация, в гр. Пловдив. Проектът планува вложения в размер на 10,5 млн. лева и откриване на 80 нови работни места.

Предстои подписването на контракти сред Министерството на стопанската система и сдружението и сред министерството и Община Пловдив за създаване на инфраструктурата. След подписването на договорите на Община Пловдив ще бъдат отпуснати средства в размер на 1,02 млн. лева за създаване на декларираната пътна инфраструктура, която ще усъвършенства транспортната съгласуваност в региона, където е ситуирано предприятието. Средствата ще са от бюджета на Министерството на стопанската система за използване на финансови насърчителни ограничения по ЗНИ.

„ Мерките за поощряване на вложенията, с които ще бъдат финансирани построяването на обществена инфраструктура ще имат важен антикризисен резултат “, разяснява икономическият министър Лъчезар Борисов. По думите му тези ограничения имат значим антикризисен резултат във връзка с подпомагането на вложителите за запазването и основаването на нови работни места. „ В интервал на рецесия, чиято дълготрайност не е известна, от особена значимост е поддръжката на страната за новите вложения и заетостта “, добави той. Борисов акцентира, че насърчаването на сполучливото осъществяване на плановете в производството ще спомага в къси периоди след анулация на изключителното състояние сдруженията да дадат своя принос за възобновяване на стопанската система.

Община Пловдив има обвързване да построи пътната инфраструктура. Ще бъдат построени детайли от общинска пътна инфраструктура: част от “Улица „ Владая” и връзка с бул. „ Марица “ по проекта на Многофункционална зона „ Изток”, гр. Пловдив “. Пътят стига до границите на парцела, в който ще се извършва сертифицираният по ЗНИ капиталов план на „ БТЛ Индъстрийз “ АД.

Изграждането на новата инфраструктура е от значително значение за основаването на условия за бъдещи евентуални вложители, за асимилиране на територията към посочения обект, а точно – свързващи пътни връзки, допълващи транспортната, логистичната и информационна досегаемост на зоната към ул. „ Владая “ и в това число прилежащата Източна икономическа зона на гр. Пловдив.

„ БТЛ Индъстрийз " АД, част от „ БТЛ Холдингс ", е международен водач в създаването, производството, търговията и сервиза на електронна здравна инсталация в три посоки: физиотерапия, кардиология и естетична медицина.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР