Правителството одобри допълнителни разходи от 125,3 милиона лева по бюджета

...
Правителството одобри допълнителни разходи от 125,3 милиона лева по бюджета
Коментари Харесай

Кабинетът отпусна 125 млн. за хората с увреждания, 5 млн. на БАН и 12 млн. на МВР

Правителството утвърди спомагателни разноски от 125,3 милиона лв. по бюджета на МТСП за хората с увреждания. 

Средствата са за изплащането на месечна финансова поддръжка за хората с увреждания от Агенцията за обществено подкрепяне на лицата с прекъснати обществени пенсии за неработоспособност.

Промяната се постанова, защото Националният застрахователен институт е прекратил служебното изплащането на 25% от обществената пенсия за неработоспособност, получавана към различен тип пенсия. Прекратените пенсии към този момент са част от плануванаъа в Закона за хората с увреждания финансова поддръжка, която от 1 януари 2019 година се изплаща от Агенцията за обществено подкрепяне. Парите ще се употребяват за изплащането на месечната финансова поддръжка на хората с прекъснати обществени пенсии за неработоспособност, прецизира държавната осведомителна работа.

На днешното си съвещание държавното управление утвърди и спомагателни разноски по бюджета на Министерството на вътрешните работи за 2019 година Те са в размер на 12 000 000 лева и са за финансово застраховане на подписани контракти за осъществяване на действия, свързани с издаването на българските персонални документи, заяви държавната осведомителна работа. 

С друго свое решение от през днешния ден кабинетът отпусна на Българска академия на науките 5 милиона лв. за честването на 150-годишния ѝ празник и за ремонт на две от постройките, които са със статут „ монументи на културата “. Част от спомагателните средства са за осъществяване на научни проучвания в сходство с общочовешките полезности, националните обичаи и ползи, да взе участие в развиването на международната просвета, да учи и усилва материалното и нематериалното културно-историческо завещание на страната ни, показват от пресцентъра на Министерски съвет.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР