Правителството одобри безвъзмездна финансова помощ по линия на официалната помощ

...
Правителството одобри безвъзмездна финансова помощ по линия на официалната помощ
Коментари Харесай

Даваме 2 млн. на Западните Балканите и Украйна

Правителството утвърди безплатна финансова помощ по линия на формалната помощ за развиване за Сърбия, Северна Македония, Босна и Херцеговина, Косово, Албания, Черна гора, Украйна и Грузия.

С решението си Министерският съвет дава единодушие за подписване на съглашения за даване на безвъзмездната финансова помощ за осъществяването на планове в осемте страни.

Страната ни ще финансира 35 плана на обща стойност 1 929 758 лева Те са ориентирани към повишение качеството на образованието и гарантиране на еднакъв достъп в изискванията на мултикултурна среда, поддръжка за по-качествено опазване на здравето, в това число и за деца с увреждания, подкрепяне на демокрацията и построяването на интензивно гражданско общество посредством поощряване на младежите на районно равнище. Проектите целят и да покачат административния потенциал на държавните и общински чиновници в страните сътрудници, да запазят културно-историческото завещание, както и да спомагат за опазването на околната среда и за приобщаването на националните малцинства.

От Министерския съвет показват, че отпуснатите средства ще подобрят още повече видимостта на България като страна член на Европейски Съюз, която е съпричастна към напъните на интернационалната общественост за решение на проблемите на развиването. Финансовата помощ ще открие нови благоприятни условия за разширение на двустранното съдействие, а също по този начин поддържа общите старания за реализиране на политиката на Европейски Съюз на съдействие за развиване.

Одобрените оферти следват целите в признатата Средносрочна стратегия за помощ за развиване и филантропична помощ за 2016-2019 година Финансирането ще бъде обезпечено от бюджета на Министерство на външните работи, предопределен за публична помощ за развиване и филантропична помощ.

 

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР