Правителството одобри Български пощи“ да разпространява вестниците за 10 години Автор:  news.bg 27.05.2020

...
Правителството одобри Български пощи“ да разпространява вестниците за 10 години
Автор:
 news.bg
27.05.2020
Коментари Харесай

"Български пощи" взима разпространението на печата за 10 години

Правителството утвърди „ Български пощи “ да популяризира вестниците за 10 години
Автор:

 news.bg

27.05.2020 13:30:40

 

27.05.2020 13:35:30

Политика

Прегледи: 136

 Коментари (0)

 

Правителството реши " Български пощи " да популяризира вестниците на територията на цяла България за период от 10 години, заяви пресслужбата на кабинета.  Точката не бе включена в авансово оповестения дневен ред на съвещанието на Министерския съвет.

Съобщението от Министерски съвет е съпроводено с разяснение, че " мярката е ориентирана към поощряване на  плурализма на печата и на свободата на словото . Възлагането на услугата по никакъв начин  не попречва конкуренцията и не лишава опцията всеки икономически индивид  да се договаря свободно с издателите или крайни пунктове за разпространяване ". За въпросното " поощряване на плурализма " ще платят данъкоплатците  - държавното управление е одобрило спомагателни разноски за " Български пощи ". В прессъобщението сумата, която е обезпечена  от бюджета, не се показва. По-рано обаче министърът на известията Росен Желязков говореше за милиони левове. 

От Министерски съвет изясняват още, че държавното пощенско дружество подсигурява " равнопоставеност и досегаемост при ценообразуването за всички участници -  под формата на отстъпка от корична цена. Отстъпките са следните: за издатели - 25%; за търговци на едро - 35%; за търговци на дребно - 15%; за доставка на абонамент - 30% от каталожната цена на съответното издание.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР