Правителството одобри актуализация на времевата рамка, в която страната ни

...
Правителството одобри актуализация на времевата рамка, в която страната ни
Коментари Харесай

Запазваме броя на лицата, които трябва да приемем по механизма за презаселване

Правителството утвърди актуализация на времевата рамка, в която страната ни би трябвало да извърши уговорките си по презаселване, съобщи БГНЕС.
В сходство с Препоръката на Европейската комисия от септември т. година по отношение на увеличението на законните пътища за лицата, нуждаещи се от интернационална протекция, България удължава периода за осъществяване на уговорките до 31 октомври 2019 година Броят на лицата, които се планува страната ни да одобри по механизма за презаселване, се резервира същият както и до момента – 110 души.
Презаселването, планувано в изказването на Европейски Съюз и Турция, е една от ограниченията, ограничаващи противозаконния метод на прекосяване на лица от трети страни на територията страните - членки на Европейски Съюз, довело и до доста понижаване на натиска върху българската граница.
Същевременно презаселването дава опция на чужденци, нуждаещи се от интернационална протекция, да получат достъп до териториите на страните - членки на Европейски Съюз по законен път. Презаселването е и взаимност към страните отвън Европейски Съюз, приели на територията си милиони бежанци, принудени да изоставен страната си заради въоръжен спор или необмислено принуждение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР