Правителството няма желание да защити интереса на засегнатите от „Олимпик

...
Правителството няма желание да защити интереса на засегнатите от „Олимпик
Коментари Харесай

БСП отхвърли решенията на управляващите за справяне с кризата с „Олимпик“

Правителството няма предпочитание да отбрани интереса на засегнатите от „ Олимпик " български жители. Това сподели секретарят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България " Филип Попов по време на брифинг в Народното събрание.

„ Днес още веднъж сме очевидци на това по какъв начин българското държавно управление се пробва да замете следващия скандал под килима. Този опит прозира от тяхното решение – търсене на опция за оказване на помощ, в това число при нужда на правна помощ на лицата, сключили контракт с „ Олимпик ". Обръщам се към всички тези 200 хиляди българи, които са сключили осигурителен контракт с въпросната компания, уважаеми българи, виждате по какъв начин това държавно управление няма предпочитание да отбрани вашия интерес ", сподели Попов.

Той обърна внимание, че застрахователната компания „ Олимпик " е записана през 2009 година по времето на ръководството на ГЕРБ. „ 2018 година, когато банкрутира тази компания и когато с оставката на заместник-председателя на КФН се замита този скандал, да се замислим кой ръководи още веднъж ", разяснява още Попов.

Румен Гечев съобщи, че през есента от Българска социалистическа партия стартира с поредност от въпроси към финансовия министър и КФН по отношение на това за какво институциите, които ръководят не са във форма. Той уточни, че сме очевидци на цялостен срив на българските институции и на бягство на отговорност и измиване на ръце.

„ За следващ път българските институции не си извършват отговорностите ", сподели Гечев. По думите му в тази ситуация с „ Олимпик " българският регулатор има всички права и принадлежности да ревизира, да пита в Кипър, в Брюксел и където си желае по света и да получи информация.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР