Правителството незабавно трябва да отстрани Деница Златева (Булгаргаз“) и Малинов

...
Правителството незабавно трябва да отстрани Деница Златева (Булгаргаз“) и Малинов
Коментари Харесай

Радев не може да повярва какво написаха за него в един от най-големите вестници

Правителството неотложно би трябвало да в профил Деница Златева („ Булгаргаз “) и Малинов („ Булгартрансгаз “) от така наречен договаряния с „ Боташ “ за предоговаряне на изискванията по Споразумението и за сключване на заключителен контракт. От репортажа на bTV преди ден стана ясно, че „ Булгаргаз “ води договаряния за подписване на контракт за доставки на количества газ от „ Боташ “. Наглостта на управлението на „ Булгаргаз “ е смайваща! А ръководещите сега са вкарани в играта, която служебният кабинет на Румен Радев подхвана. Няма нищо неприятно да се търси комерсиално съглашение за доставки на газ от „ Боташ “. Но продажната и слугинска подготвеност на ръководителката на „ Булгаргаз “ към този момент е тежко изявена.
Деница Златева, анимационна фигура, сложена от Румен Радев, би трябвало да бъде отстранена в незабавен порядък!
Президентът, който шокира и унищожи страната с бездарието си да селектира хора за служебното си ръководство, би трябвало най-сетне да осъзнае, че политическото му неспособно творчество строши страната и я вкара в безспорен колапс, командван зад паравана от псевдопредприемачи, емблематични крадци от прехода. Така че „ политическата гротеска “, за която Радев приказва, е точно негово откритие! Управляват ни неговите министри, България е жертва на неговия политически избор и на неговите съдбовни неточности!
От министерството на енергетиката развиват тезата, че „ турската страна има подготвеност за диалог в посока на по-различни условия “. Но на последната среща с „ Боташ “, турската компания не е отстъпила и една запетая от съглашението пред пишман-дипломатката Деница.
От „ Булгаргаз “ в този момент декларират, че сега се водят договаряния за подписване на контракт! Нека напомня, че съглашението с „ Боташ “, което беше осветено в медиите, в действителност прецизира основните параметри на един предстоящ контракт за доставка на газ. Защото съглашението прецизира таксата „ услуга “ за транспорт на количества, която „ Булгаргаз “ заплаща на „ Боташ “, без значение дали се придвижва газ до входна точка на България или не се придвижва. Споразумението прецизира изискванията, по които „ Булгаргаз “ ще резервира потенциал в интерес на „ Боташ “. Уточнява, че ние ще доставяме до последна точка, която „ Боташ “посочат. Уточнява, че „ Боташ “ може да трансферира своите права на трети страни. Уточнява и всички неустойки.
Нека отбележа, че в едно съглашение (или договор) има права и отговорности за двете страни. В съглашението сред „ Булгаргаз “ и „ Боташ “ има единствено отговорности за българското сдружение. Няма нито една уговорка, която да е в наша изгода, както и да го четем това съглашение. За нас се подсигуряват само изходящите парични потоци. Докато подписаният Протокол подсигурява за „ Боташ “ непокътнат потенциал под масата. Гарантира трасето за „ Боташ “ на входа и изхода, за преноса на количества газ през България до границата.
В този Протокол „ Булгаргаз “ е просто сътрудник на „ Боташ “и нищо повече. И в този момент от изказването на „ Булгаргаз “ си вършим извода, че към този момент се търси завършване на съглашението с „ Боташ “ във тип на контракт за съответни количества газ. Явно, че с този ход смятат, че най-сетне ще дадат физическо опрощение за безобразния контракт. Един тип, ето пренасяме газ! Ще прикрият голямата вреда, и ще създадат опит да изкривят истината.
Затова незабавно следва да се сигнализира, че хората, които са подписали заробващите предварителни условия, изцяло безразсъдни, Не би трябвало да договарят за каквото и да било оттук насетне, даже за покупка на боза, тъй като са потвърдили своята непросветеност! Доказали са, че не могат да  защитят публичния интерес. Напълно скандално е същите тези хора, да разискват и да се ангажират с подписването на контракт, който прецизира и цената  и размерите на физическата доставка на газ.
Правителството на премиера Денков е добре да предприеме някакви виновни дейности в тази посока. Не може тези, които са нанесли щета на страната с подписа си да бъдат оставени да нанасят още вреди! Това е цялостен парадокс! Хора, сключили съглашение, което е напълно отрицателно за България, ще не престават да задълбочават вредата. Що за управническа политика е това?!
Изниква въпросът: кое стопира държавното управление да подмени тези хора със смислени специалисти?! Ще ви дам и отговор: псевдоолигархията е удовлетворена, че Деница купува безценен газ, който обезценява и продава на борсата, набутвайки сдружението! Имаме медиатори на вътрешния пазар, които купуват обезценения газ от „ Булгаргаз “ и го продават на клиентите на самото сдружение. Класическо източване на държавно сдружение.
Тези некомпетентни далавераджийски дейности на Деница ги плащаме всички ние. Защото вредите върху „ Булгаргаз “, нанасяни от корист, маскирана като незнание, или от естествена нелепост, която псевдоолигархията манипулира, гълтам големи средства от страната.
Излиза по този начин, че БЕХ финансира Деница със заеми, с цел да може тя да си търгува на воля, т.е. да безчинства. Защото това е безредие. БЕХ й Министерство на енергетиката й дадоха милиард и половина лв. персонално на нея. За да финансират дейностите й по занемареност. И разумното пояснение е, че Деница е комфортна за частните далавери на медиаторите по източване на държавен запас. Купуване на безценен газ, препродаване с амортизация, лапане на комисион от всички по веригата, които разрешават това, и надлежно набутване на държавата… Найс, а?! Да не се чудите за какво Дениците са безконечни в българското управническо тяло!
А България постоянно ще си остане доста бедна. Спомням си, че тези от Политическа партия щяха да се борят с корупцията! Но виждаме, че напълно други са дилемите им. Живеем в ретрограден хаос, държат популацията политическо необразовано, управляват медиите, назовават свинщините си „ народна власт “. Никой не може да ги обуздае да безчинстват.
Калина Андролова, вестник „ Труд “
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР