Правителството не успя да издържи много тестове. Не трябва да

...
Правителството не успя да издържи много тестове. Не трябва да
Коментари Харесай

Политоложка смая народа: Ако се случи това, кабинетът на Кирил Петков пада още днес!

Правителството не съумя да издържи доста проби. Не би трябвало да бъде изключван разновидността кабинетът да бъде свален с избор на съмнение. Това сподели в ефира на Българска национална телевизия социологът Евелина Славкова.

Своеобразна форма на избор на съмнение ще бъде и гласуването на оставката на ръководителя на Народното събрание Никола Минчев. Това ще покаже какво можем да чакам при гласуването на вота на съмнение. Видимо е, че каквото и да създадат, и да се спазарят с депутати, това не значи 4-годишен мандат. По-скоро вървим към предварителни избори. Това е нежно болшинство, в което един миг ще се пропука, съобщи Славкова.

Според политолога Петър Чолаков в този момент е моментът за избор на съмнение против държавното управление. Управляващите са в неприятна форма, изживяват стрес. Сега е моментът да бъде нанесен удар от страна на опозицията. Сценарият е да се основат предварителни парламентарни избори в пай небосвод, уточни Чолаков.

Това ще е тест дали се е образувала нова тайфа в Народното събрание, добави той.

По думите на политолога Първан Симеонов сега нежеланието за избори е малко по-голямо от желанието. Тенденциите обаче демонстрират, че нараства свикването с нуждата от предварителни избори. Засега по-малкото зло е този кабинет да се опита да поостане, с ясни хрумвания и ясна стратегия.

Има го и другият вид – да отидат на избори и да се опитат да се прелегитимират. Според мен властта тук е решила и да оцелее, и да пусне Македония. И двете няма по какъв начин да станат, акцентира Симеонов.

Той разяснява и настояването на ГЕРБ, Движение за права и свободи, Има Такъв Народ и „Възраждане“ за предварително освобождение на ръководителя на Народното събрание Никола Минчев. Ще пресолят манджата, в случай че махнат Никола Минчев.

Слави, като се пакетира с ГЕРБ, Движение за права и свободи и „Възраждане“, ще стартира да нервира повече. Приказките за национално изменничество са малко пресилени, което не анулира обстоятелството, че в случай че ръководещите пуснат Македония, ще е чутовна нелепост, сподели още Първан Симеонов.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР