Правителството на японската столица Токио повиши нивото на тревога поради

...
Правителството на японската столица Токио повиши нивото на тревога поради
Коментари Харесай

Токио обяви повишена тревога заради скок на заразените с COVID

Правителството на японската столица Токио увеличи равнището на паника заради внезапното повишаване на новите случаи на коронавирусна инфекции, заяви Fuji News Network.

В сряда японската столица записва 3803 нови случая на ковид, което е с 63% повече по отношение на миналата седмица.

Правителството на Токио увеличи равнището на предизвестие за нова вълна от COVID-19 до второ от четири вероятни на фона на непрестанно повишаване на коронавирусните инфекции в продължение на две поредни седмици.

Експертите, взели участие в мониторингова среща на държавното управление на столицата, взеха решението бе съмнение и предизвестиха, че вирусът се популяризира още веднъж. В същото време те подчертаха какъв брой значимо е да бъдат насърчавани младежите да се имунизират.

Силно заразният вариант BA.5 на разновидността омикрон измества варианта BA.2 в японската столица, а хипотетичните случаи на BA.5 към този момент съставляват към 25% от новите инфекции.

Д-р Норио Омагари, началник на Центъра за надзор и предварителна защита на болесттите в Националния център за световно здраве и медицина, предвижда, че дневната цифра в Токио може да се усили до над 5000 доникъде на юли.

„ Увеличаването на случаите на COVID-19 по време на шестата вълна - от януари до март, имаше огромно въздействие върху публичния живот и всекидневните действия. Трябва да сме сигурни, че това няма да се повтори “, сподели Омагари на съвещанието на столичното държавно управление.

Д-р Масатака Инокучи, заместник-председател на Токийската здравна асоциация, уточни, че сега има още един стеснителен фактор – бързото повишаване на броя на пациентите с топлинен удар заради високите температури в столицата. По думите му това натоварва съществено незабавните медицински служби, което постанова обстановката да се следи и в аспекта на възможното й влияние върху приема на пациенти с COVID-19.

Температурата в Токио се повиши до 36,4 градуса по Целзий – най-високата стойност за юни, откогато се събират данни. Подобни стойности са били измерени в далечната 1875 година, осведомят от метеорологичната работа.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР