Правителството на Япония реши да наложи ограничения върху производството на

...
Правителството на Япония реши да наложи ограничения върху производството на
Коментари Харесай

Токио ограничава производството на плутоний за енергийни нужди

Правителството на Япония реши да наложи ограничавания върху производството на плутоний за енергийни потребности, защото натрупването на запаси води до изостряне на връзките със Съединени американски щати и основава проблеми със сигурността. Това заяви организация Kyodo News.

В същото време ТАСС, представена от БГНЕС, отбелязва, че Японският комитет за надзор на нуклеарната сила не е показал никакви съответни периоди за въвеждане на ограничаването, нито е показал размера на въпросното понижение.
напомня, че сега към 10 тона плутоний се съхраняват единствено в Япония. Други 37 тона са във Англия и Франция. В тези страни Токио преработва отпадъците от своите атомни електроцентрали, като получава плутоний, който в действителност е подобаващ за военни цели.
От наличните 47 тона, съгласно специалисти, е допустимо да се произведат към 6 хиляди нуклеарни заряда. Вашингтон неведнъж упорства Токио да понижи тези ресурси, като уточни заплахата от попадането на такива материали в ръцете на терористи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР