Правителството на Унгария предлага на брачните двойки заем от 30

...
Правителството на Унгария предлага на брачните двойки заем от 30
Коментари Харесай

Унгария дава €30 хил. на двойки, които планират три деца

Правителството на Унгария предлага на брачните двойки заем от 30 590 евро , който те не би трябвало да връщат, в случай че имат три деца , осведоми Евронюз.

Парите са налични посредством скица, която влезе в действие от началото на юли.

Като доста други страни членки на Европейски Съюз Унгария има дефицит на работна ръка , а също така доста унгарци бягат в чужбина в търсене на по-високи заплати. Премиерът Виктор Орбан и ръководещата партия ФИДЕС желаят да насърчат раждаемостта посредством унгарските фамилии, а не посредством всеобща имиграция.

Ние не се нуждаем от цифри, а от маджарски деца. Ние би трябвало да осъзнаем, че европейските нации са пред исторически кръстопът. Тези, които решат в интерес на имиграцията и мигрантите, действително основават страни със смесено население. Историческите обичаи на тези страни са към края си, разкрива се нов свят, разгласи Орбан в тирада за положението на страната през февруари.

Докато общият коефициент на раждаемост в Европейски Съюз е 1.59 раждания на една жена , в Унгария е 1.49, демонстрират данни на Евростат.

Заемът е част от План за деяние за отбрана на фамилията на Орбан . Той е от седем точки. Предвижда се 4.8% от Брутният вътрешен продукт да отиват за стратегии в поддръжка на фамилиите и насърчаване на раждаемостта. Планът включва също стратегия за разпределяне на заем за закупуване на жилище, дотация за закупуване на коли за огромни фамилии и дами, които са отгледали минимум четири деца, до края на живота си няма да заплащат налози върху приходите си.

Двойката обаче би трябвало да извърши избрани критерии, с цел да получи заема: би трябвало да са сключили брак; единият от двамата да е встъпил в брак за първи път; брачната половинка би трябвало да е на възраст сред 18 и 40 година и единият би трябвало да е плащал обществени осигуровки в Унгария минимум 180 дни.

При двойка, която има дете за интервал от 5 година, лихвата върху заема се отстранява вечно и месечните вноски се стопират за три години . При второ дете се стопират заплащанията за още три години, а при трето дете се о прости дългът и се връщат всички пари, които са платили.

Ако двойката няма дете до пет години или се разведе, ще би трябвало да заплати всичко за интервал от 4 месеца . Има изключение, в случай че показват медицински документ за какво не могат да имат деца.

Между 1 и 15 юли 2400 фамилии са поискали заем , съгласно финансовото министерство на Унгария. 14 000 фамилии са поискали минимум един детайл от оферти проект.

Според критици проектът е в изгода единствено на междинната класа и не може да помогне на най-бедните.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР