Правителството на Сингапур готви специална програма за възнаграждение на всеки,

...
Правителството на Сингапур готви специална програма за възнаграждение на всеки,
Коментари Харесай

В Сингапур ще дават награда за открити недостатъци в киберсигурността

Правителството на Сингапур готви специфична стратегия за заплащане на всеки, който открие пропуски в киберсигурността. Очаква се на програмата да бъде даден ход преди края на 2018 година
Основната концепция е всеки, който открие дефекти в киберсигурността на държавните уеб сайтове, да получава заплащане за това. По тази причина ще бъдат поканени и редица хакери, които да работят в търсене на пропуски в сигурността. Това прецизираха от държавното управление.

„ Така ще можем да изградим по-добри отбрани и всички да се борим за една обща цел. Гоним по-голяма сигурност и желаеме да подсилим системите си за кибер защита. Това е в полза на цялата страна “, споделят властимащите.

Освен хакери, назначени на непрекъсната работа в търсене на пропуски в сигурността, държавното управление възнамерява да има и отряд за незабавни случаи. Очаква се за задачата даже да бъде построен специфичен софтуерен център.

В Сингапур допълват, че към самодейността ще се включат редица азиатски страни. Освен това се приказва, че програмата е привлякла интереса още на Нова Зеландия, Канада и Европейския съюз.

Остава обаче неразбираемо какви ще са възнагражденията за тези, които открият пропуски в сигурността.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР