Правителството на САЩ ще освободи милиони барели от стратегическите си

...
Правителството на САЩ ще освободи милиони барели от стратегическите си
Коментари Харесай

САЩ освобождават милиони барели петрол от резервите си

Правителството на Съединени американски щати ще освободи милиони барели от стратегическите си запаси и това докара до поевтиняване на петрола с към 1% във вторник заран. Администрацията на президента Джо Байдън удостовери проекта си в несъгласие с упованията на някои търговци, че освобождението от стратегическия петролен запас може да бъде анулирано или забавено.

С дейностите си Съединени американски щати съумяха да намалят цените на петрола и към 10 ч. българско време петрола от вид Брент е с 0.5% надолу до 85.9 $ за барел, а американският лек недопечен нефт WTI – с 0.9% до 79.21 $ за барел.

След края на комерсиалната сесия в понеделник Министерството на енергетиката на Съединени американски щати съобщи, че ще продаде 26 милиона барела нефт от запаса – освобождение, което евентуално ще тласне запаса до най-ниското му равнище от 1983 година

Енергийните търговци чакаха да чуят вести за презареждане на стратегическия запас и да не ги употребяват за повече доставки “, сподели Едуард Моя, анализатор в OANDA.

Министерството на енергетиката обмисляше да анулира продажбата през фискалната 2023 година, откакто предходната година администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън продаде рекордните 180 милиона барела от запаса. Но това би изисквало Конгресът да предприеме дейности за смяна на мандата.

Опасенията за доставките също понижиха, откакто Администрацията за енергийна информация съобщи, че чака рекордно произвеждане през март от седемте най-големи шистови басейна в Съединени американски щати. Износът на недопечен нефт беше обновен и в основно турско пристанище след опустошително земетресение, което раздруса района.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР