Правителството на САЩ съобщи, че ще преразгледа документи, свързани с

...
Правителството на САЩ съобщи, че ще преразгледа документи, свързани с
Коментари Харесай

Правителството на САЩ ще преразгледа документи, свързани с атентатите от 9/11

Правителството на Съединени американски щати заяви, че ще преразгледа документи, свързани с нападенията от 11 септември 2001 година, съобщи Ройтерс.

Семействата на жертвите желаеха от президента Джо Байдън да не взе участие в тазгодишните възпоменателни церемонии, в случай че не разсекрети документите, които съгласно тях ще покажат, че нападенията са били осъществени с поддръжката на саудитски водачи.

" Моето държавно управление е поело ангажимент да обезпечи оптималната степен на бистрота според закона ", сподели в официално съобщение Байдън. Той добави, че приветства решението на Министерството на правораздаването да прегледа още веднъж документите.

Роднини на жертвите на атентатите с отвлечени самолети в Ню Йорк и Вашингтон, лишили живота на близо 3000 души, насочиха в петък апел в писмо до Байдън. " Двайсет години по-късно просто няма причина... тази информация да се държи в загадка. Но в случай че президентът Байдън отстъпи от уговорката си и застане на страната на саудитското държавно управление, ще бъдем принудени намерено да се противопоставим на всякакво присъединяване на неговото държавно управление в каквито и да е възпоменателни церемонии за 11 септември ", се споделя в писмото, подписано от към 1700 души, директно наранени от атентатите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР