Правителството на Русия би могло да раздава на населението пари

...
Правителството на Русия би могло да раздава на населението пари
Коментари Харесай

Руският министър на финансите: "Пари от вертолет ли искате?"

Правителството на Русия би могло да раздава на популацията " пари от вертолет ", само че в случай че Русия печаташе международните аварийни валути, сподели министърът на финансите Антон Силуанов в изявление за вестник " Ведомости ". " Но задачата на управляващите е да оказват помощ на тези, които дествително се нуждаят ", добави той.

Почти същите думи употребява на 22 април и българският министър на финансите Владислав Горанов, който в изявление за БТВ сподели: " Как си показват хората безвъзмездните пари - да вземем един от държавните хеликоптери и да минем над жълтите павета и да разхвърляме едни пари ".

Точните думи на съветския министър са: " Ако печатахме аварийните валути, можеше и от вертолет да разхвърляме пари, да изразходваме трилиони рубли. Но нали задачата е не да се съревноваваме кой ще изразходва повече, а да се помогне на тези, които преди всичко се нуждаят от поддръжка ". Според министъра би трябвало да се оказва помощ на бизнеса, с цел да резервира работните места, а също да се помогне на хората да си заплащат разноските за храна, жилище и погасяване на заемите.

Силуанов припомня, че на дребните предприятия се дават шестмесечни отсрочвания за заплащане на налози и вноски по заеми и наеми, безлихвени заеми за заплати и безплатни помощи в размера на минималната работна заплата за съответната служба. " Казвате, че е малко, само че това са 70% от фонда за работни заплати ", твърди министърът. Освен това след анулацията на изключителните ограничения е допустимо разсрочване на задълженията с още една година. Но съгласно него опрощаването на задължения не е добър способ и предлага реструктурирането им, когато е неотложно.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР