Правителството на Република Северна Македония освободи Владо Бучковски от длъжността

...
Правителството на Република Северна Македония освободи Владо Бучковски от длъжността
Коментари Харесай

Скопие уволни главния преговарящ с България, каква е причината

Правителството на Република Северна Македония освободи Владо Бучковски от длъжността специфичен представител на страната в договарянията с България за решение на разногласието сред двете страни.

Освобождаването на Бучковски e минало на съвещанието под точката "кадрови решения ", оповестиха от държавната пресслужба пред МКД.

Засега не се оповестяват аргументите за освобождението на Бучковски, което идва ден откакто Консултативният съвет по национална сигурност към президента Румен Радев излезе с рекомендации по отношение на позицията на страната ни за еврочленството на Северна Македония.

Към края на предходната година бе удължен мандатът мандатът като медиатор в диалозите с България за решение на разногласието и повдигане на българското несъгласие за страната, заради което Република Северна Македония не получи дата за договаряния с Европейски Съюз, отбелязва МКД.

Бучковски доста пъти посети България и имаше срещи с президента и премиера на тази страна, както и с министри и други авторитетни публични персони и бе посетител на телевизионни канали, където даваше свои отзиви и оферти по какъв начин да бъде решен разногласието сред двете страни, показва МКД.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР