Правителството на признатата само от Анкара Севернокипърска турска република подаде

...
Правителството на признатата само от Анкара Севернокипърска турска република подаде
Коментари Харесай

Правителството на Северен Кипър подаде оставка

Правителството на приетата единствено от Анкара Севернокипърска турска република подаде оставка, заяви гръцката телевизия Скай.

Премиерът Туфан Ерхюрман подаде оставката си пред президента Мустафа Акънджъ, откакто един от сътрудниците в четирипартийната ръководеща коалиция, Партията на народа на Кудрет Йозерсай, разгласи през вчерашния ден, че излиза от ръководството, предава Българска телеграфна агенция.

Акънджъ е изискал от Ерхюрман да продължи да извършва функционалностите на министър председател до произвеждането на парламентарни избори.

Вчера Йозерсай, който беше министър на външните работи на кипърските турци, разгласи, че прекъсва съдействието с сътрудниците си заради неналичието на доверие в ръководещата коалиция поради различия към даването на социална земя от министъра на финансите Сердар Денкташ на сина му за основаването на университет, наименуван " Рауф Денкташ ".

Йозерсай съобщи, че членовете на парламентарната група ще решат дали партията ще премине в съпротива или ще стартира договаряния за образуване на ново държавно управление. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР