Правителството на Полша отхвърли абсурдните според Варшава твърдения за мащаба

...
Правителството на Полша отхвърли абсурдните според Варшава твърдения за мащаба
Коментари Харесай

Полша отхвърли твърденията за измами с визи. Нарече ги абсурдни

Правителството на Полша отхвърли " неуместните " съгласно Варшава изказвания за " мащаба " на абсурда с визи, издадени на непознати жители от страната членка на Европейски Съюз. Това стана откакто Германия изрази угриженост по въпроса, съобщи Франс прес.

" За страдание немските медии се придържат към изцяло неуместната реторика на опозицията за мащаба на това, с което сме се сблъскали. Вчера разговарях с немския министър на вътрешните работи Нанси Фезер ", съобщи полският му сътрудник Мариуш Камински пред радио " Зет ".
-->
  " Обясних ѝ същинските мащаби на казуса, уверих я, че това е просто предизборна акция на опозицията, и ѝ споделих да не има вяра на тези нелепости ", добави той. 

По-рано немски държавен източник заяви, че Фезер се е обадила на Камински и че управляващите са извикали полския дипломат в Берлин във връзка със случая. " Беше декларирано ясно, че федералното държавно управление чака от полското държавно управление да обясни бързо и изцяло сериозните изказвания за допустима визова машинация ", беше добавил той.

Днес Европейската комисия разгласи, че е поискала от Полша " уточнения " по " тревожните " изказвания, свързани с този случай, написа БТА
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР