Правителството на Обединеното кралство подозира, че руски граждани са се

...
Правителството на Обединеното кралство подозира, че руски граждани са се
Коментари Харесай

Bloomberg: Руснаци използват британски фирми за пране на пари, спечелени от войната

Правителството на Обединеното кралство подозира, че съветски жители са се възползвали от небрежните инспекции от регистъра на фирмите в опити да изперат военни облаги, откраднати от Украйна , оповестява Bloomberg.

Британските правоприлагащи органи са разпознали огромен брой фиктивни компании, регистрирани в Обединеното кралство от жители на редица страни през последните години, евентуално за задачите на пране на пари или укриване на налози, споделиха хората, поискали да не бъдат назовавани при разискване на поверителни въпроси. Стотици от тези компании показват руснаци като свои чиновници и някои следени от Русия компании в този момент се пробват да употребяват войната в Украйна за финансова полза.

Руснаците са привлечени от Лондон посредством лека регулация, която им разрешава да приютят активите си с малко внимание. Въпреки че Обединеното кралство наложи широкообхватни наказания на доста съветски компании и физически лица след нашествието в Украйна, годините на ухажване на непознати пари оставиха английската финансова система надупчена от фиктивни компании и други непрозрачни структури, които усложняват напъните за налагане на ограничавания върху съветските ползи.

Британското държавно управление е в развой на подсилване на законите за финансовите закононарушения. Законопроектът за икономическата престъпност и корпоративната бистрота беше импортиран в Народното събрание на 22 септември и се стреми да даде на регистъра на фирмите повече пълномощия, с цел да разкрива кой основава компании и да проверява хипотетични измами.

Администрацията показва, че има едни от най-строгите ограничения за надзор против изпирането на пари в света и новият закон ще помогне да се овладеят хилядите регистрирани в Обединеното кралство компании, употребявани за улеснение на пране на пари, измами, финансиране на тероризъм и противозаконни покупки на оръжия.

Една компания, разпозната от английските управляващи, е записана на офис адрес в Лондон и е вписана в регистрите за мореплаване като притежател на транспортьор за зърно. Корабът е обвинен в нелегално превозване на зърно от Украйна и нарушение на интернационалните наказания, споделиха хората. През последните месеци корабът неведнъж е пътувал през Черно море, демонстрират обществени данни.

Компанията има трима сегашни и някогашни чиновници, вписани в (Companies House), английския указател на фирмите, които са всички съветски жители и са показали домашни адреси в Русия. Нито те, нито компанията имат забележими интервенции в Лондон.

Европейският съюз е разискал санкциониране на компанията като част от последния си пакет от ограничения. Компанията беше отстранена от предлагането преди пакетът да бъде утвърден по време на договарянията сред страните членки.

Няколко други компании без явни английски интервенции са регистрирани на същия адрес в Лондон от други съветски жители. Един от тези хора е чиновник в съветското министерство на вътрешните работи, чийто домакински адрес е апартамент в центъра на Москва.

Наясно сме със злоупотребата с фирмения указател за подкрепяне на противозаконна активност, сподели представител на Companies House. Когато бъде разпозната евентуална незаконна активност, ние работим в тясно съдействие с правоприлагащите органи, с цел да сезираме въпроси и да подкрепим следствията, добави той.

Оливър Булоу, публицист и специалист по финансови закононарушения, който е написал поредност от книги за укриването на налози и прането на пари във Англия, съобщи, че хиляди нарушители са учредили компании във Англия през последните години. Те избраха Обединеното кралство, тъй като е на ниска цена да се сътвори компания, има относително малко инспекции на информацията, която би трябвало да дават, а съществуването на английски адрес им дава тип на почит , сподели още той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР