Правителството на Обединеното кралство е готово да промени британските закони,

...
Правителството на Обединеното кралство е готово да промени британските закони,
Коментари Харесай

Джонсън е готов да промени британските закони, за да предотвратяват терористични атаки

Правителството на Обединеното кралство е готово да промени английските закони, с цел да предотврати бъдещи терористични офанзиви , разяснява министър председателят Борис Джонсън в неделя в изявление за БиБиСи.

Искам да подчертая, че в случай че от това, което се е случило, може да се извлекат някакви поучения , в случай че би трябвало да се създадат някакви промени в нашето законодателство, с цел да се предотврати повтаряне на сходни произшествия, ние ще го създадем без съмнение ", изясни той, дали държавното управление прави задоволително за битка с тероризма. Той също по този начин акцентира, че не вижда причина да чака засилена терористична интензивност във Англия.

Малко по-рано " Сакй нюз " получи от английски полицейски източници удостоверение, че арестуваният в Рединг е либийският жител Хайри Саадала , който се пробва да получи леговище в Обединеното кралство. Съобщава се, че преди този момент е бил осъждан и е прекарал 12 месеца в пандиза за кражба и нахлуване против надзирател на магазин , след което е застрашен с депортиране в Либия , само че заради тежкото състояние в страната той не е депортиран.

Предишни терористични офанзиви във Англия бяха осъществени в Лондон на 3 февруари тази година и 29 ноември 2019 година В момента равнището на терористична опасност се смята за " съществено ". Това значи, че рискът от терористични офанзиви в страната остава .

Преди това през 2017 година страната претърпя пет офанзиви , четири от тях бяха осъществени в Лондон и една в Манчестър. Общо 36 души станаха жертва на тероризъм.
 Британската полиция: Нападението в Рединг е терористична офанзива
Британската полиция: Нападението в Рединг е терористична офанзива

Задържан е 25-годишен либиец
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР