Правителството на неутрална Швейцария заяви в сряда, че ще увеличи

...
Правителството на неутрална Швейцария заяви в сряда, че ще увеличи
Коментари Харесай

Неутрална Швейцария трупа оръжия

Правителството на неутрална Швейцария съобщи в сряда, че ще усили военните разноски през идващите години. Тя е следващата европейска страна, която прави това след нахлуването на Русия в Украйна преди две години, предава Ройтерс.

Президентът Виола Амхерд сподели, че от 2035 година към 20 милиарда швейцарски франка (22,58 милиарда долара) в допълнение финансиране ще бъде разполагаем спрямо проектите преди войната в Украйна.

Швейцария отдели 1,9 милиарда франка за съоръжение на въоръжените си сили през 2023 година

" Ситуацията с политиката за сигурност явно е комплицирана поради актуалната неустойчивост, с война на европейския континент, въоръжени спорове в Близкия изток и други горещи точки в света ", сподели Амхерд на конференция.

Амхерд, която е и министър на защитата, сподели, че сега има " толкоз доста рецесии " и проектът частично взема поради поуките, извлечени от войната в Украйна.

В продължение на 30 години швейцарската войска е отслабена от икономиите, направени след " дивидента на мира ", който краят на Студената война даде, означи тя. " Дивидентът на мира " се отнася до извличането на стопански изгоди посредством понижаване на разноските за защита и разпределение на запаси към други браншове.

Амхерд приказва, откакто нейното държавно управление акцентира пропуските в системите за командване и надзор на Швейцария, както и минусите в нейните сухопътни и въздушни сили и в киберзащитата.

Част от швейцарската артилерия е на въоръжение от 60-те години на предишния век и се нуждае от замяна, сподели Томас Зюсли, шеф на въоръжените сили.

, като обвързвана с Русия хакерска група пое отговорност заради на Световния стопански конгрес в Давос.

Правителството съобщи, че ще изиска заеми за 4,9 милиарда франка (5,53 милиарда долара) за закупуване на ново военно съоръжение, в това число управляеми ракети и мобилни радари за сухопътните войски, както и за възстановяване на информационните системи.

Швейцария също ще построи нов център за данни, предопределен за военните, и ще обнови някои бази, се споделя в известието.

Правителството показа и своята рамка за заплащане за армията, която ще му разреши да търси до 25,8 милиарда франка за армията от 2025 до 2028 година, по отношение на 21,7 милиарда франка сред 2021 до 2024 година
 Швейцария отпусна 1,5 милиарда франка в поддръжка на Украйна
Швейцария отпусна 1,5 милиарда франка в поддръжка на Украйна

Възстановяването след съветската експанзия е главен приоритет
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР