Правителството на Кирил Петков остави България в поредица от кризи,

...
Правителството на Кирил Петков остави България в поредица от кризи,
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: Решението за преговори с Газпром трябва да е на служебния кабинет

" Правителството на Кирил Петков остави България в поредност от рецесии, една от най-тежките се оказа в бранш енергетика ", съобщи пред Българска национална телевизия Теменужка Петкова от ГЕРБ, някогашен министър на енергетиката.

Тя напомни, че на 13 април държавното управление е взело решение, че няма да одобри предлагането на " Газпром ", обвързвано с превалутиранията по контракта.

Според Петкова държавното управление е трябвало да извърши това, което планува Законът за енергетиката, в който ясно се споделя кой дефинира енергийната политика на страната - тя се дефинира от Народното събрание и Министерския съвет.

Бившият енергиен министър разясни, че когато става дума за преустановяване на доставките " Газпром " за България, истината е, че от фактурите, които тя сподели, както и Делян Добрев в " Още от деня ", се вижда, че " Булгаргаз " продължава да получава съветски природен газ, само че посредством медиатори.

" Първото, което направиха от " Продължаваме промяната ", е да сключат контракт с медиатори за доставка на природен газ, катто тези медиатори ни доставяха същия този съветски газ, само че с 30% по-висока цена ", акцентира Теменужка Петкова.

Решението дали да се водят договарянията с " Газпром " би трябвало да е на служебния кабинет, уточни тя.

" Това, за което ние настояваме е да бъдат предпазени в оптималната степен финансовите и имуществени ползи на България, защото имаме недобри мемоари от арбитражите с съветската страна ", акцентира Теменужка Петкова. Как да стане това зависи от решението на ръководещите сега, уточни тя.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР