Правителството на Кирил Петков е успяло да започне добър процес,

...
Правителството на Кирил Петков е успяло да започне добър процес,
Коментари Харесай

Илхан Кючюк разкри къде е напрежението между София и Скопие

Правителството на Кирил Петков е съумяло да стартира добър развой, който има за цел да сближи България и Северна Македония, да огледа историческата вероятност дружно с това да огледа и вероятността в границите на Европейския съюз. Това показа пред Нова телевизия Илхан Кючюк, евродепутат от Движение за права и свободи и съпредседател на АЛДЕ.

„ На историческо равнище има напрежение, само че на политическо – не. Работя с тези хора доста години. Вече съм получил тяхното доверие. Договорът от 2017 година сред двете страни отвори евроатлантическата писта пред Северна Македония ”, изясни Кючюк.

На въпрос дали счита, че България би трябвало да вдигне ветото върху началото на договарянията на Скопие с Европейски Съюз, той съобщи следното: „ Смятам, че България би трябвало да работи интензивно в границите на разпоредбите, съгласувани сред двете страни. Ще бъде огромен пропуск на българската външна политика, в случай че си позволим този разкош - Албания да стартира преговорен развой, а Северна Македония бъде оставена настрана. ”
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР