Правителството на Кипър заяви, че подкрепя по-нататъшни санкции на ЕС

...
Правителството на Кипър заяви, че подкрепя по-нататъшни санкции на ЕС
Коментари Харесай

Кипър е загрижен, че санкциите срещу Русия могат да навредят на икономиките на ЕС

Правителството на Кипър съобщи, че поддържа по-нататъшни наказания на Европейски Съюз против Русия, само че не и използването на ограничения, които съставляват " наказания против страна членка на Европейски Съюз ", съобщи ДПА.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 5293
Кипър, сходно на Малта и Гърция, се разгласи срещу възбраната за превозване на съветски нефт до трети страни, като всички те се притесняват, че сходна стъпка може да се отрази неподходящо на техните корабни компании. Кипър " към този момент изрази известна угриженост " по отношение на шестия пакет от наказания на Европейски Съюз против Русия, съобщи кипърският президент Никос Анастасиадис. " Това, което казахме, е, че глобите би трябвало да бъдат целенасочени. "

По думите му, в случай че глобите са ориентирани към държава-членка на Европейски Съюз, а не към агресора, ще бъдат подхванати съответните дейности. Запитан дали следователно Кипър ще наложи несъгласие на глобите, Анастасиадис беше колеблив. " Няма такова нещо. Но е допустимо да не използван някои от препоръчаните ограничения. "

Икономиката на Кипър към този момент страда доста от глобите против Русия, не на последно място от възбраната за достъп на съветски самолети до Европейски Съюз, защото руснаците съставляват към една четвърт от общия брой туристи в страната и тяхното неявяване може да коства до 2 процента  от брутния вътрешен артикул на Кипър, съобщи при започване на април финансовият министър Константинос Петридис.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР