Правителството на канцлера Ангела Меркел подготвя пенсионна реформа, която съответства

...
Правителството на канцлера Ангела Меркел подготвя пенсионна реформа, която съответства
Коментари Харесай

МВФ притиска Германия да увеличи инвестициите

Правителството на канцлера Ангела Меркел приготвя пенсионна промяна, която подхожда на рекомендациите на МВФ.

© Yara Nardi Още по тематиката
Германската стопанска система се е забавила повече от упованията

Брутният вътрешен продукт е повишен с 0.3% на тримесечна база поради свиването на държавните разноски
15 май 2018
Пазарите чакат данните за Брутният вътрешен продукт на Европейски Съюз и продажбите на дребно в Съединени американски щати
14 май 2018
Колко ще бъде ударена Източна Европа с бъдещия бюджет на Европейски Съюз

Европейската комисия предлага кохезионният фонд да се ореже с 35%, а директните заплащания в земеделието - с над 11%.
11 май 2018
Аржентина търси финансова помощ от МВФ, с цел да избегне рецесията

Средствата ще бъдат употребявани и за ускорение на промените
10 май 2018 Международният валутен фонд (МВФ) ускори натиска си върху държавното управление на канцлера Ангела Меркел да усили обществените вложения на страната за да понижи високия търговски остатък на Германия, оповестява Reuters.

Германските управляващи са изправени и пред други належащи въпроси като пенсионните промени, които ще усилят продължителността на трудовия стаж, намалявайки нуждата от спестявания на служащите. Пенсионната промяна евентуално ще има удобен резултат върху стопанската система и популацията на страната, като ще усили потреблението и вложения и ще понижи риска от беднотия в преклонна възраст, вследствие на което е и една от главните предложени ограничения от МВФ.

Това не е първият път, в който МВФ или Европейската комисия приканват Германия да усили вътрешното търсене, като усили заплатите в държавния бранш и подтиква стопанската система посредством държавни вложения. А задачата е да се предотврати още един растеж в равнищата на интернационалните несъответствия, които от МВФ дефинират като отклоняване от нулевата стойност на настоящата сметка на страните, измерим като % от международния Брутният вътрешен продукт. От избирането си, президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп неведнъж е подлагал на критика външната икономическа политика на Германия, която подготвя към натрупването на търговски остатък.

Дисбалансите

Понастоящем износът на Германия (данни за 2016 г.) възлиза на 1.32 трлн. $, а вносът на 1.05 трлн. $, като страната се подрежда на трето място и по двата индикатора след Съединени американски щати и Китай. В реалност, търговски остатък от 270 милиарда $ в реалност е извънредно висок предвид на стопанската система на Германия, която възлиза на 3.47 трлн. $. Въпреки че съотношението сред търговски излишък/БВП би наредило Германия на едно от водещите места в международен мащаб, това не трансформира обстоятелството, че несъответствията на страни като Съединени американски щати и Китай доста надвишават тези на Германия със надлежно недостиг от 799 милиарда $ и остатък от 740 милиарда $.

Препоръките

От МВФ обявиха, че ускоряването на растежа на продуктивността и вложенията ще усили капацитета на Германия за дълготраен напредък и ще понижи "постоянно огромния остатък по настоящата сметка " на страната.

"Коалиционното съглашение на новото държавно управление съдържа няколко добре построени клаузи, които ще отговорят на някои от тези провокации ", уточни МВФ в своите годишни рекомендации за политиката на страната. "Сегашната удобна икономическа среда дава опция на новото държавно управление да предприеме по-силни политически дейности ", прибавя интернационалната финансова институция.

Френският президент Емануел Макрон изнесе тирада в Германия предходната седмица, в която прикани държавното управление на страната да се отклони от "страстта " си на фискален консерватизъм, ако желае да остане водеща мощ в процеса на европейско обновяване.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР