Правителството на България призова Русия да освободи задържаните в неделя

...
Правителството на България призова Русия да освободи задържаните в неделя
Коментари Харесай

Правителството: Русия незабавно да освободи моряците и корабите

Правителството на България прикани Русия да освободи арестуваните в неделя украински моряци и плавателни съдове .

Това се показва в позиция на Съвета по сигурността към Министерския съвет , който организира съвещание под управлението на министър-председателя Бойко Борисов. Темата на съвета е била конфликтът сред украински и съветски кораби в региона на Керченския проток и Азовско море.

 Борисов угрижен в Азовско море да не се минат граници без път обратно
Борисов угрижен в Азовско море да не се минат граници без път обратно

Задържаните моряци неотложно да бъдат освободени

В позицията се показва, че рисковото повишаване на напрежението в Азовско море през последните дни е довело до задържане на украински кораби и техните екипажи, както и до раняване на украински военнослужещи.

Съветът по сигурността смята, че тези дейности от страна на Руската федерация са неприемливи.

 Посланикът на Украйна у нас: Русия е подготвена да ни нападне всеки миг
Посланикът на Украйна у нас: Русия е подготвена да ни нападне всеки миг

В Керченския пролив имало провокация от Русия, а не от Украйна

" В интерес на всички е Руската федерация и Украйна да проявят въздържаност, а напрежението да бъде преодоляно с разговор. Призоваваме съветските управляващи да освободят неотложно арестуваните плавателни съдове и техните екипажи . Очакваме Руската федерация да зачита свободата на прекосяване през Керченския проток в сходство със отговорностите на съветската страна според настоящото интернационално право ", написа още в позицията.

От държавната пресслужба показват, че Съветът по сигурността към Министерски съвет ще продължи да следи деликатно обстановката , в това число в тясно съдействие с сътрудниците в Европейски Съюз и НАТО.

Позицията на българското държавно управление се причислява към апелите на страни от Е С и НАТО за въздържаност в региона и освобождение на арестуваните украински моряци и плавателните съдове.

Вчера в границите на брифинг във връзка визитата на полския президент у нас Анджей Дуда , българският държавен глава Румен Радев също прикани за разговор и спокойно разрешаване на спора в Азовско море.

Припомняме, на 25 ноември сутринта се разигра конфликт сред украински и съветски военноморски сили на Керченския проток . В следствие се разбра, че няколко моряци са потърпевши и се намират в болнично заведение , а останалите са арестувани от съветските сили за сигурност.

 Киев популяризира запис, доказващ експанзията на Русия?
Киев популяризира запис, доказващ експанзията на Русия?

На записа съветски моряци получават разпореждане да унищожат всичко

Руското външно министерство упрекна Украйна в умишлена провокация за предлог за нови наказания против Москва. Министерството на външните работи на Русия упрекна Украйна, че е координирала със Съединени американски щати и Европейски Съюз " планувана провокация " за налагане на нови наказания против Москва.

От своя страна Украйна смята случая за съзнателна провокация , с която Кремъл цели да откри цялостен надзор върху Азовско море.

Свикани бяха изключителни срещи на НАТО и Съвета за сигурност на Организация на обединените нации . Постоянният съвет на Организацията за сигурност и съдействие в Европа ще организира специфична сесия във Виена, с цел да разиска " експанзията на Русия против Украйна ".

 Не пътувайте в Украйна, предлага Външно
Не пътувайте в Украйна, предлага Външно

Всички българи да се записват на уеб страницата на Министерство на външните работи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР