Правителството на Австралия ще отпусне 2,5 милиарда долара за модернизиране

...
Правителството на Австралия ще отпусне 2,5 милиарда долара за модернизиране
Коментари Харесай

Страна, съюзник на САЩ, отделя $2,5 милиарда за модернизация на свои военни авиобази

Правителството на Австралия ще отпусне 2,5 милиарда $ за модернизиране и разширение на военни бази в северната част на страната. Това разгласи през днешния ден министърът на защитата на страната Ричард Марлс, заяви ТАСС.

По думите му, повишението на боеспособността на военните подразделения, дислоцирани по северното крайбрежие на страната, е едно от главните посоки на работа за австралийското държавно управление, и по тази причина " за тяхната рационализация и разширение през идващите четири години ще бъдат отделени 3,8 милиарда австралийски $ " (2,5 милиарда щатски долара).

" Като се имат поради актуалните геостратегически условия, австралийската войска би трябвало да получи нови качества за реализиране на въздушни и морски военни интервенции от северното крайбрежие на страната, а също така, в този район би трябвало да бъдат ситуирани спомагателни елементи на военновъздушните сили (ВВС), противоракетната защита (ПВО) и за далечно разузнаване ", отбелязва военният министър.

Посочва се, че в границите на отпуснатите средства от общо 2,5 милиарда щатски $: за реконструкцията на военни авиобази, ситуирани в северната част на щата Куинслeнд и в централните региони на Северната територия, ще бъдат ориентирани 2 милиарда австралийски $ ($1,3 милиарда); за разширение на териториите на военни бази в северната част на страната, придобиване на нови сектори и ремонт на здания се отделят 1 милиард австралийски $ ($660,8 милиона); и за ремонт и рационализация на пристанищната инфраструктура на бази на военноморските сили на страната ще се изразходват 800 милиона австралийски $ ($528,6 милиона).

Предвижда се, че с спомагателното финансиране ще могат и да се ремонтират писти на военните летища, да се построят нови уреди за предпазване на авиогориво и да се модернизират подготвителните полигони на Военновъздушни сили на Австралия в Дарвин и Таунсвил.
 Reuters: Австралия ще купи пет нуклеарни подводници от Съединени американски щати
Reuters: Австралия ще купи пет нуклеарни подводници от Съединени американски щати

Една подводница клас Virginia коства към $2,7 милиарда
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР