Правителството издаде постановление за увеличение на минималната работна заплата и

...
Правителството издаде постановление за увеличение на минималната работна заплата и
Коментари Харесай

Правителството реши: Създава се нова детска многопрофилна болница

Правителството издаде разпореждане за нарастване на минималната работна заплата и отпуска спомагателни средства за лечебните заведения,,Пирогов`` и,,Лозенец``. Тема номер едно на днешното съвещание беше основаването на детска многопрофилна болница, която ще сплоти всички детски отделения в София

Заседанието на кабинета следи репортерът ни Цветелина Катанска.

Преди броени минути завърши съвещанието на държавното управление. Едно от решенията, които беше предстоящо от дълго време, е издаване на разпореждане за увеличение на минималната работна заплата до 560 лева от 1 януари.

Припомняме, че Бюджет 2019 планува нарастване с 10 % на заплатите в бюджетния бранш и 20% нарастване на заплатите на учителите. Освен това на днешното съвещание беше освободена като министър, отговарящ за Европредседателството Лиляна Павлова. След броени минути тя ще даде своя доклад за миналата една година.

Тема номер едно на днешното съвещание беше основаването на детска многопрофилна болница, която ще сплоти всички детски отделения, които сега са разпръснати из цяла София. Според изчисленията на здравното министерство, единствено строителството на детската болница ще коства 20 млн. лв.. Тя ще бъде построена до " Александровска болница ", където по този начин или другояче беше стартират градежа на сходна болница.

Първоначалната концепция на държавното управление беше да трансформира болница " Лозенец " в детска болница, само че откакто това не беше възприето като концепция от Народно събрание, се потърси друго решение. Правителството реши в последна сметка болница " Лозенец " да не бъде държавна, а да премине към Софийския Университет, където ще се образова и студентите по медицина на университета.

Още за основаването на новата болница от премиера и здравния министър:
Бойко Борисов, министър-председател: Взехме решение с министър Ананиев, ще му подсигурим нужното финансиране тази 13 етажна постройка, която е в недодялан градеж. Ще трябват към 20 милиона да се довърши. Това подсигурява и образованието на студентите, Медицинския факултет и всички терзания в тази тематика.Кирил Ананиев, министър на опазването на здравето: Национална многопрофилна детска болница ще има. Не мога да си разреша за следващ път да обещаем на следващото потомство български жители, че ще изградим такава многопрофилна детска болница и да не осъществим своето заричане.
Новата болница ще бъде подготвена доникъде на 2020 година изясни министър Ананиев. Той добави, че техниката и оборудването за нея ще бъдат обезпечени от останалите детски отделения, само че в случай че се наложи закупуването на ново съоръжение, ще бъдат отпуснати в допълнение средства.

Освен това на днешното съвещание държавното управление отпусна и 4 млн. лв. за отделението по изгаряния на " Пирогов ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР