Правителството има нужда от кризисен пиар, смята политическият психолог Фокусът,

...
Правителството има нужда от кризисен пиар, смята политическият психолог Фокусът,
Коментари Харесай

Проф. Антоанета Христова: Фокусът около Барселона е изкуствен

Правителството има потребност от спешен пиар, счита политическият психолог
Фокусът, който ръководещите слагат към испанското следствие за „ Барселонагейт “ и информацията, че фотоси на Бойко Борисов участват в отчет, предаден на Министерство на вътрешните работи,  е неестествен, разяснява пред БТВ политическият психолог проф. Антоанета Христова.

„ Очевидно е, че в края на тази седмица са оповестени митинги, явно е, че държавното управление има потребност от спешен пиар. Това е кьорфишек “, посочи Христова. Тя акцентира, че сега ръководещите имат явни проблеми с повишението на цените.

Професорът припомня, че българската прокуратура от дълго време е сезирана по тематиката и от дълго време е в контакт с испанските управляващи по абсурда „ Барселонагейт “.  „ От през вчерашния ден и оня ден има едни придвижвания в общественото пространство, които са забавни от позиция на разбор “, означи политическият психолог.

От своя страна политологът проф. Мария Пиргова, която също бе в студиото уточни, че „ Барселонагейт “ е знак на безсилието на Европа, защото става дума за очевидно пране на пари, а институциите се оказват безсилни. Тя счита, че е значимо да се пристъпи към промени в закона за правосъдната система.

„ Силата на институциите е в прокуратурата, в Министерство на вътрешните работи, в Министерския съвет и Народното събрание. Ако няма мотивация от вътре, ще сме очевидци на това, което се случва в този момент – борби за превъзходство, за преразпределение и някакви хора, които следят от страни и се чудят по какъв начин да си платят сметките “, установи пък политологът Георги Киряков.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР