Правителството има готовност с основните точки в новия Меморандум, който

...
Правителството има готовност с основните точки в новия Меморандум, който
Коментари Харесай

Денков: Земеделците имат пълната подкрепа на правителството, исканията им са справедливи

Правителството има подготвеност с главните точки в новия Меморандум, който предлага да бъде подписан със земеделските производители и чака диалозите да продължат, с цел да бъде финализиран документът.

Целта е оптимално бързо да се отпуши процесът, който ще разреши на кабинета да подкрепи зърнопроизводителите, които са претърпели загуби през 2023 година.

Това разгласи министър председателят Николай Денков в взаимно изказване с министъра на земеделието и храните Кирил Вътев и изпълнителния шеф на Държавна фирма " Земеделие " Георги Тахов.

Министър-председателят беше безапелационен, че всеки ден, който минава в митинги и блокади, вместо в договаряния и работа по реализация на точките по новия Меморандум, забавя момента, в който земеделците могат да получат спомагателната финансова помощ от страната.

Той предизвести, че неизбежно закъснение ще има и до момента в който бъде получена нотификация от Европейската комисия за предлаганите нови ограничения.

Премиерът подчертава върху най-важните моменти от плана на Меморандума, за който кабинетът приканва земеделските производители да се върнат на масата на договарянията.

По отношение на законодателните...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР