Правителството е абсолютна победа за Бойко Борисов, който излиза от

...
Правителството е абсолютна победа за Бойко Борисов, който излиза от
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Правителството е абсолютна победа за Борисов

Правителството е безспорна победа за Бойко Борисов, който излиза от изолираност и измива облика си пред западните сътрудници, съобщи политологът Първан Симеонов в тв изявление в коментар за бъдещия кабинет с втория мандат на ПП-ДБ, за което се схванаха с ГЕРБ да има ротационен министър председател.
" И от двете страни ще има доста недоволни. При ПП-ДБ драмата ще е по-голяма. Винаги измежду градските либерали е имало две крила - едни непримирими и едни колаборативни. Анализът демонстрира, че огромна част от Демократична България доста от дълго време желае да е с Борисов. Не се случва нещо ново, само че факт е, че непримиримата част ще се разпраши и ще си отиде ", предвижда Симеонов.
" Трябва да следим в този момент къде е Движение за права и свободи по отношение на цялата работа, тъй като в случай че то е там - приказваме за конституционно болшинство. Слави Трифонов и Корнелия Нинова вярно се ориентираха да не са част от кабинета и евентуално ще изземат част от опозиционността на " Възраждане ", проучва Симеонов.
Според него Гешев е катализатор на това, което се случи. " ГЕРБ и Движение за права и свободи взеха решение да го хвърлят от балкона. Градските либерали, хората към Христо Иванов, несъмнено са споделили - " ето, Борисов, в този момент ние решаваме кой ще е неприятният и кой ще е положителният ". И по тази причина Борисов може да се дръпне обратно ", уточни поритологът. По думите му евентуално ПП-ДБ и ГЕРБ са се разбрали и нещо за локалните избори.
Правителството малко наподобява на торбата с коледните дарове - всеки ще може да извади от него нещо, което харесва, счита политологът Любомир Стефанов. 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР