Правителството дължи категоричен отговор на гражданите чии интереси обслужва –

...
Правителството дължи категоричен отговор на гражданите чии интереси обслужва –
Коментари Харесай

Радев скръцна със зъби на правителството. За какво призова политиците

Правителството дължи безапелационен отговор на жителите чии ползи обслужва – техните или нечии други и е извънредно време да потвърди, че отстоява българския суверенитет и работи в интерес на него. Това съобщи президентът Румен Радев преди да замине на публично посещаване в Испания.

Според него прекъсването на съветските газови доставки към България е знак, че икономическата война ескалира и рискът за страната се усилва във всички измерения. Държавният глава уточни, че неслучайно от дълго време приканва за деликатно и отговорно отношение на българските управляващи към този спор, който въздейства директно върху благосъстоянието и живота на българите.

" Излизат към този момент информации къде отива българското оръжие и аз недоумявам по какъв начин министърът на стопанската система ще изясни това на левите българи. Правителството би трябвало да отговори на доста въпроси - за какво единствено на България и на Полша се стопира газа? Спира ли се газа на Австрия и Германия и по какъв начин те заплащат? Резервиран ли е задоволителен потенциал за доставки от Гърция? Защото, в случай че не е запазен, виждаме към този момент да загряват медиатори. Да, ще намерим различно решение, само че това значи време, средства, по-високи цени и опасности за доставките. " - сподели президентът.

По думите му това, което става с газа, ще е същински тест за европейската взаимност и ще покаже дали Европейски Съюз ще помогне и по какъв начин на най-зависимата енергийно и най-бедната европейска страна.

Румен Радев акцентира, че построяването на спомагателната инфраструктура за доставка на газ от Русия по време на ръководството на ГЕРБ, не е в полза на България.

" Аз неведнъж съм упорствал и твърдял, че тези 3 милиарда лева, платени от нашия бюджет обслужват не българския интерес, а ползата на други страни, които гратис транзитират през наша територия. " - уточни той.

Президентът се разгласи твърдо срещу даването на оръжие на Украйна и разгласи, че не вижда смисъл от визитата на българската делегация в Киев.

" Категорично " не " на даването на военна помощ за Украйна. Това е стъпка към директното замесване на България в този спор. Призивите за мир заглъхват и на тяхно място ескалира войнствената изразителност и апелите за победа. А българската позиция се взема решение в София, а не в Киев. ", сподели президентът.

По мотив оповестената от премиера Кирил Петков дарителска акция за Украйна Румен Радев прикани българските политици, преди да избавят света, да погледнат към бедстващите българи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР