Правителството да спре временно износана дърва за огрев и на

...
Правителството да спре временно износана дърва за огрев и на
Коментари Харесай

Манолова: Правителството да спре временно износа на дърва за огрев

Правителството да спре краткотрайно износана дърва за огрев и на ток. Складоветеза дърва за огрев са празни,закупуването става със записване ичакане по една седмица, а цената едвойно по-висока - 120 лева на кубик. Вчерана Дунав мост 2 за 10 минути снимахмедевет камиона към Румъния с дърва заизнос.Това съобщи през днешния ден ръководителят накоалицията „ Изправи се БГ! Ние идваме! " Мая Манолова в утринния блок наБългария Он Еър.

Заради спекулациите на енергийнатаборса евтиният ток беше платен отняколко търговци и продаден незабавно заизнос, като завоюваха 60 млн. лева.Безобразията в енергетиката, кражбитеи мафията, наследени от Борисов, трябвада бъдат прекъснати. Това застрашаваработните места и приходите на хората,допълни Манолова.

В идващия парламент идеята ни щебъде цялостна стратегия за увеличаванена приходите на българите. Ще настоявамеза преизчисляване на всички пенсии набаза застрахователен приход от 2020 година, кактои да се резервира добавката от 120 лева през2022 година Увеличихме и втората година отмайчинството и през 2022 година това би трябвало дапродължи, сподели Манолова.

Изправи се БГ! Ние идваме! " сменай-социалната групировка, по тази причина е важнонашето наличие в Народното събрание. Вусловията на икономическа и социалнакриза хората имат потребност от поддръжка.Ние ще бъдем парламентарнатагрупа-омбудсман, добави тя.

Изпратихме отворено писмо до служебниякабинет за незабавна поддръжка набългарските жители и компании вусловията на енергийната рецесия.Подкрепата от 110 лева, коятоправителството одобри, е незадоволителна.Средната цена на тока на борсата е 350 лева.Настояваме компенсацията да обхванецялото нарастване на цената на тока,както го направиха в други европейскидържави, сподели още тя.

Домакинствата също да бъдат подкрепениизцяло - парното ще скочи със 100 %, токътще се усили с 30-50 %, природният газ еняколко пъти по-скъп, чака се водатада е с 60 % по-скъпа. Еврокомисиятапотвърди нашите претенции и също призоваза обезщетения на компаниите идомакинствата. Ние призоваваме и заотпадане на налозите, в това число Данък добавена стойност,върху тока за бизнеса и семействата.Това значи 20 % по-ниски сметки за ток,парно, вода и природен газ, сподели Манолова.

Тя уточни, че заповедта за въвеждане на„ зелен документ " е дискриминационна,защото хора, които имат антитела,преболедували са, само че не са в регистрите,не могат да вземат документ. В същотовреме имунизираните, които имат същияброй антитела, получават документ,заяви Манолова.

Ние сме поръчител, че ГЕРБ и Движение за права и свободи няма да севърнат във властта. Реставрацията настатуквото би трябвало да бъде спряна. Щеима болшинство на смяната, в основатана което ще бъдем ние, „ Продължавамепромяната " и „ Демократична България ",категорична бе Манолова.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР