Правителството да се замисли за последиците от влизане в еврозоната,

...
Правителството да се замисли за последиците от влизане в еврозоната,
Коментари Харесай

Радев с първи коментар против еврозоната

Правителството да се замисли за последствията от влизане в еврозоната, прикани през днешния ден президентът Румен Радев, с което удостовери обвиняванията на редица политици, че е срещу влизането на България в еврозоната. Коментарът му пристигна откакто Народното събрание одобри решение, с което да се стартират договаряния за влизане във валутния механизъм ERM II.

„ Ще подсигурява ли държавното управление, че това, което е направило и прави за нашата стопанска система, води до нейната конкурентоспособност и резистентност в еврозоната. Ето, там би трябвало да бъде фокусът “, сподели Радев, съгласно който фокусирането на публичното внимание върху повишение на цените било изместване на фокуса.

Държавният глава още веднъж прикани за самостоятелен съд и прокуратура. Той изясни, че чака повече информация по отношение на възбраната на Държавния департамент български арбитър Андон Миталов посещава Съединени американски щати.

„ Това са решения на Държавния департамент. Той си има своите претекстове. Очаквам да има и задоволително информация, която да даде. Но това още един път демонстрира, че ние можем да се преборим за господство на закона и за ефикасна битка с корупцията единствено с ефикасен и самостоятелен български съд и прокуратура. Това е изходът “, сподели Румен Радев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР