Правителство на малцинството е възможен вариант във формата ГЕРБ-СДС и

...
Правителство на малцинството е възможен вариант във формата ГЕРБ-СДС и
Коментари Харесай

Опит за правителство: Ще успеят ли партиите в 48-ото НС да постигнат съгласие?

Правителство на малцинството е вероятен вид във формата „ ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи “. Това съобщи политологът Милен Любенов. Според сътрудника му Румяна Коларова при сформирането на кабинет е значимо дали ще има консенсус при разпределението на председателските позиции в парламентарните комисии. В студиото на Euronews Bulgaria анализаторите разясниха още промяната на вота при вероятно връщане на хартиените бюлетини.

Всички несполучливи национални събрания стартират с това, че опозицията е изключвана от председателство на основни парламентарни позиции, смята политологът Румяна Коларова.

 
Това би посочило до каква степен има база за консенсус в Народното събрание. Предполагам, че всичките ще имат по две значимото е и кои комисии ще се разпределят.
Румяна Коларова, политолог

Правителство на малцинството е допустимо, само че в комфортен миг опозицията може да го смъкна, означи политологът Милен Любенов.

 
Правителство на малцинството е вероятен вид във формата ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи. И трите партии дадоха поръчки, че желаят да се образува държавно управление. Общо вършат 115. С поддръжка и от други партии е допустимо да се образува.
Милен Любенов, политолог

Връщането на хартиените бюлетини няма да бъде в интерес на изборната интензивност, сподели още Любенов.

 
Не можем да чакаме кой знае каква смяна и растеж на изборната интензивност, поради това, че ще се гласоподава с бюлетини. Ако някой си прави сметката, че това ще увеличи резултата, в противен случай това ще увеличи операцията и ще докара до нови невалидни бюлетини.
Милен Любенов, политолог

Според  Коларова би трябвало да има преброителни центрове и това ще реши казуса с невалидните бюлетини. По думите й има гласоподаватели, които не могат да гласоподават с машини и вота би се трансформирал, в случай че се върнат хартиените бюлетини.

 
Има размер от няколкостотин хиляди гласоподаватели, които не отиват да гласоподават, поради машините. Има проучване по какъв начин новите технологии дискриминират избрани гласоподаватели, това са консервативни гласоподаватели. Те или са с ниско обучение или са прекомерно възрастни.
Румяна Коларова, политолог

За Euronews Bulgaria Йоана Георгиева.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР