Правителство на ГЕРБ с коалицията Продължаваме промяната - Демократична България

...
Правителство на ГЕРБ с коалицията Продължаваме промяната - Демократична България
Коментари Харесай

Първо в Lupa.bg: Правителство ще има, Бойко се договори с Промяната и ДБ

Правителство на ГЕРБ с обединението " Продължаваме промяната " - " Демократична България " в последна сметка ще има. За това са се договорили през днешния ден водачите на партиите на дълга среща, която остана затворена за медиите, научи сензационно Lupa.bg. Вероятно на следващия ден или в петък ще бъдат огласени и детайлностите по новото съглашение.



Подновените договаряния на ГЕРБ с ПП-ДБ в последна сметка може и да се увенчаят с държавно управление

Основните сделки към този момент са реализирани, като Бойко Борисов в последна сметка е отстъпил и се е съгласил да се резервира в началото написания проект министър-председател да бъде акад. Николай Денков, а вицепремиер да е Мария Габриел. След 9 месеца тя ще бъде министър председател.

В състава на ротационното държавно управление ще има някои промени, само че министри на ГЕРБ няма да има, защото от ПП-ДБ са били изрично срещу, научи още Lupa.bg. Договорено е обаче огромна част от зам.-министрите да са на Бойко Борисов - най-малко по един в безусловно всяко министерство. Най-вероятно човек на ГЕРБ ще оглави и ресурсния фонд " Земеделие ", допълват още източниците ни.

На този стадий бъдещата коалиция би следвало да разполага с общо 132-ма депутата, с изключение на отделилия се Радостин Василев. Смята се обаче, че е допустимо и Бойко Рашков да гласоподава " срещу ", защото той бил изрично срещу колаборация с Бойко Борисов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР