Правителство между ГЕРБ-СДС и Продължаваме промяната – Демократична България“ за

...
Правителство между ГЕРБ-СДС и Продължаваме промяната – Демократична България“ за
Коментари Харесай

Борисов: Правителство с ПП-ДБ – това е нашият основен приоритет


Правителство сред ГЕРБ-СДС и „ Продължаваме промяната – Демократична България “ за нас е главен приоритет. Това съобщи през днешния ден пред публицисти в Народното събрание водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Според него забавянето на избора на ръководител на Народното събрание потребно за договарянията, които се водят сред двете най-големи обединения в 49-ото Народно заседание – ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Той заяви, че през днешния ден ще бъдат направени 2 работни групи – правна и бюджетна, единствено от двете партийни обединявания. В тях ще бъде прегледан въпросът какъв бюджет би бил резистентен за страната, както и всички закони, за които да се търси огромно болшинство.

„ Ние сме подготвени на доста взаимни отстъпки, само че това не е компромис “, изясни той по какъв начин гледа на предлагането на Асен Василев ръководителят на Народното събрание да се избира на ротационен принцип. Според него в Румъния има сходна процедура да се ротират министър председатели, имало и други разновидности. „ Затова и през вчерашния ден толкоз търпеливо, толкоз деликатно формулирахме, че сред толкоз враждуващи – освен водачи, само че и поддръжници – би трябвало време. Затова и забавянето на избора на ръководител е доста потребно. “ Сега, по думите му, работните групи ще имат време, с цел да намерят още общи неща сред двете обединения, които да са от изгода за страната.

Аз желая да направя държавно управление с „ Продължаваме промяната – Демократична България “, тъй като това е най-хубавото за България, съобщи отново Борисов.

Малко преди този момент той се срещна с ръководителя на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, с цел да разискват съществени цели по бюджета и обществената политика.

„ Имаше няколко въпроса. Първият е за поддръжка за Росен Желязков за ръководител на Народното събрание. Оставих този въпрос да се реши сред първите две политически сили, защото те сега водят диалози за някакъв чудноват хибрид от ротационен принцип и по този начин нататък. От нас за Росен Желязков няма да получи поддръжка и съм му го споделила. Оставаме на радикално разнообразни позиции по един въпрос – оръжията за Украйна “, разяснява Корнелия Нинова след срещата.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР