Правителственият самолет е притежавал необходимите дипломатически разрешения за полет над

...
Правителственият самолет е притежавал необходимите дипломатически разрешения за полет над
Коментари Харесай

Иран не пуснал правителствения самолет на Бойко Борисов да лети до Рияд

Правителственият аероплан е имал нужните дипломатически позволения за полет над иранското въздушно пространство, заяви в Рияд вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева.

Правителственият аероплан, с който е пътувала държавна делегация от София до Рияд, не е бил позволен до въздушното пространство на Иран и е минал над територията на Ирак, заяви пред БНР вицепремиерът Екатерина Захариева. Промяната на маршрута не се е отразила по никакъв метод на пътуването, сподели още министър Захариева. Тя е част от делегацията, съпътстваща премиера Бойко Борисов в границите на визитата му в Саудитска Арабия.

Полученият в последният миг отвод за прехвръкване е непонятен и заради тази причина през днешния ден в Министерство на външните работи в София е извикан краткотрайно ръководещият иранското посолство у нас.

След като екипажът е получил настояването за излизане от иранското въздушно пространство, той се е върнал към Турция и със съдействието на турските управляващи е получено позволение за реализиране на полета над иракска територия, изясни вицепремиерът.

Тя категорично акцентира, че българската страна е имала публично издадено позволение за прекосяване през територията на Иран и за отиване, и за връщане, още преди реализирането на полета и всевъзможни изказвания за липса на позволение и неспазване на процедурите, са погрешни и спекулативни.

Експерти по изкусен протокол разясниха за Факти.бг, че дейностите на Техеран са явен сигнал към София.

Иран чака след аудиенция на премиера в Саудитска Арабия да последва посещаване и в Иран.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР