Правителствени служители са подготвени за период на силно напрежение с

...
Правителствени служители са подготвени за период на силно напрежение с
Коментари Харесай

Мицотакис: Позицията на Ердоган е абсурдна

Правителствени чиновници са готови за интервал на мощно напрежение с Турция, който може да продължи най-малко до парламентарните и президентските избори, планувани за юни 2023 година Не единствено реториката на Турция е ескалирала, постоянно заплашвайки Гърция с „ нова 1922 година “ – годината, в която турските сили победиха гръцката инвазия в Мала Азия. Гръцкото държавно управление съзнателно избра да не реагира на сходни реторични прояви, смятайки ги за странни и ориентирани към локалната публика.

Страната се безпокои от ежедневните турски нарушавания на гръцкото въздушно пространство, осъществявани все по-често с дронове. Поне в Гърция не са видяни признаци турските сили да са сложени в нараснала бойна подготвеност. Има слаба връзка сред двете държавни управления, като се изключи инцидентните диалози сред двамата министри на защитата Никос Панайотопулос и Хулуси Акар, съобщи „ Екатемерини “. Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис съобщи, че позицията на Турция да слага под подозрение суверенитета на Гърция над островите е неуместна.

Припомняме, че през вчерашния ден турският президент предизвести Атина: „ Гърция ни заплашва със С-300. Гърция, погледни историята. Ако отидете по-далеч, цената ще бъде висока, не забравяйте Измир “.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР