Правителствата на България и на Румъния ще проведат съвместно заседание

...
Правителствата на България и на Румъния ще проведат съвместно заседание
Коментари Харесай

Правителствата на България и на Румъния ще проведат съвместно заседание в Букурещ

Правителствата на България и на Румъния ще проведат взаимно съвещание през днешния ден в Букурещ. По-късно министър председателят Борисов ще взе участие и в седмата подред среща на четиристранния формат за съдействие сред Румъния, България, Гърция и Сърбия, която се семейства от румънския министър председател Виорика Дънчила.

В делегацията, водена от премиера Бойко Борисов, са вицепремиерът Марияна Николова и девет министри. Заедно с сътрудниците си от румънското държавно управление те ще разискват развиването на търговско-икономическото съдействие, със седем на 100 е повишен през предходната година стокообмена. Целта е поощряване контактите сред дребните и междинни предприятия. Подобряване на изискванията за мореплаване по общия българо-румънски сектор на Дунав, както и транспортната съгласуваност сред страните ни.

По-късно Борисов и Виорика Дънчила още веднъж ще беседват в четиристранния формат дружно с сътрудника си Алексис Ципрас и с президента на Сърбия Александър Вучич. На постоянните си срещи четворката разисква напредъка по общите планове в района в областта на превоза, инфраструктурата, енергетиката. Фокус на тази среща ще бъде задълбочаването на районното съдействие и развиването на добросъседските връзки. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР