Правим уверени крачки в Новата година, защото макар да не

...
Правим уверени крачки в Новата година, защото макар да не
Коментари Харесай

Как да започнем годината със спазени обещания?

Правим уверени крачки в Новата година, тъй като въпреки да не знаем какво ни е подготвила, избираме да подходим с доверие както към нея, по този начин и към себе си. За да не се стопят като захарен памук новогодишните ни обещания още през февруари и март обаче е от значително значение да си сложим реалистични цели и да си съставим проект за осъществяването им.

Отделяйте повече време за себе си

Ако сте си дали обещание да отделяте повече време за себе си, поглезете се. Вслушвайте се в сигналите, които изпраща тялото ви, и се погрижете за себе си уместно. Да се научим да слагаме потребностите си преди всичко, значи да ценим себе си и да подхождаме с признателност към душата и тялото си. Независимо дали ще се насладим на 15 минути в успокояваща вана за крайници в леден ден преди лягане, или ще почетем хубава заран, преди всички вкъщи да са се събудили. Към тези блажени моменти можете да добавите и благоухание на етерични масла, което да ви помогне да се отпуснете и да превърнете това особено време от деня в обред, отдаден само на вас.

Спортувайте

През Новата година всички желаеме да се усещаме по-добре и във форма. Това е и обещанието, което участва всяка година в листата ни. Истината е, че доза спорт в всекидневието дава добър тонус на настроението, мисленето и тялото ни. Добре знаем, че клетките ни имат памет, а интензивният спорт е най-хубавият преподавател. Времето на открито е тъмно и студено, само че това не може да ни служи за опрощение, тъй като празниците към този момент са зад нас и е време да влезем във форма. Ако работите и прекарвате съвсем цялото си време вкъщи, изберете пъстър и комфортни, които да ви вдъхновят да започнете подготовка. Заложете на извършения от YouTube или на такива от мобилно приложение, които да не ви откажат още на първата минута и да прилягат на личното ви движение. Добавете няколко гири в закачливи цветове и фитнес топка, с които да си създадете домакински и комфортен фитнес.

Насладете се на повече време с най-близките

Времето, прекарано със фамилията, не е непокътнато единствено за празниците. Можем да го вършим доста по-често като създадем дребни ритуали, които да ни сплотят с обичаните ни хора. Семейната киновечер петък и през уикенда е обичано занятие. За основаването на подобаваща атмосфера, може да запалителен свещ и да се пренесем във кино лентата със система за домашно кино с първокласен тон. Остава ни само от време на време да проявим компромис с избора на филми – романтиките да се редуват с екшъни, а хорърите с комедии, с цел да са удовлетворени всички!

Свържете се с природата

Ако новогодишната ви резолюция е да влезете по отношение на природата, фотографията е креативно занимание, с което да се захванете и което ви дава опция за разходки навън в търсене на съвършения кадър. За задачата може да употребявате с по-добра камера или да си вземете фотоапарат с повече функционалности.

Kъмпинг прекарването е налична отмора, която неизбежно ни сприятелява с природата. За да се насладим на спокойна отмора навън измежду другари или даже измежду изцяло непознати, ни е належащо напълно простичко съоръжение – спален чувал и палатка. Първата нощ може и да ви е мъчно да заспите, само че е прекомерно евентуално приключението да ви подтикне да повторите.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР