Правим кампания обърната към хората, без лъскава опаковка и скъпи

...
Правим кампания обърната към хората, без лъскава опаковка и скъпи
Коментари Харесай

„Работа за Видин“ е честното послание

Правим акция обърната към хората, без лъскава опаковка и скъпи събитияИ най-хубавият кмет не може да направи нищо самичък, той е мощен, когато е част от мощен екип, безапелационен е инж. Огнян Ценков

Инж. Огнян Ценков е роден на 3.02.1963 година в Видин. Магистър от ВНВУ „ Васил Левски “ – Велико Търново, със компетентност „ Телевизионна и радиотехника ”. От ноември 2015 година е кмет на града. Преди това е бил заместник-управител на област Видин. В момента инж. Ценков е претендент ГЕРБ за втори кметски мандат.

* Томислав Дончев назова новата пречиствателната станция инвестиция в здравето
* Кабинетът даде 800 млн. лева за модернизацията на 54 км. от пътя Видин-Ботевград
* Започваме реставрацията на Синагогата
* Видинските гребци към този момент упражняват в естествени условия.

- Г-н Ценков, за какво са толкоз значими изборите за локална власт? Определят ли те посоката на развиване на общините?
- Факт е, че изборната интензивност на локалните избори е най-висока. Местната власт е най-близо до проблемите на хората. Да, изборите дефинират посоката на развиване за всяка община. Затова считам, че в предизборната акция претендентите за локална власт би трябвало да насочат ясни и почтени послания към своите съграждани. Специално за Община Видин аз мисля, че към този момент вървим във вярната посока – обединихме напъните на жителите, бизнеса, локалната и държавна власт. Това е работещият разговор, който дълги години липсваше на Видин. Мога да посоча две позитивни вести единствено от последните 10 дни, като образец за обединени старания и вярна посока. На 14 октомври публично открихме Пречиствателната станция за отпадъчни води във Видин – един от най-мащабните планове, който се осъществя в общината по Оперативна програма „ Околна среда 2014-2020 “, на стойност съвсем 20 млн. лева Гост на събитието бе вицепремиерът Томислав Дончев. „ Една инвестиция в чистотата на околната среда, чистотата на река Дунав, инвестиция в здравето, в живота на всички жители “, изтъквам думите на заместител министър-председателя Томислав Дончев.
На 9 октомври Правителството отпусна съвсем 800 млн. лева.за модернизацията на 54 км. от пътя Видин-Ботевград, в правата Видин - Ружинци. Пътят в по-голямата си част ще бъде с габарит на автомагистрала, включващ две ленти за придвижване в посока, спешна лента, банкети и разграничителна линия. В избрани сектори е планувано и построяването на трета лента. По цялото трасе ще бъдат издигнати и ремонтирани редица огромни уреди и пътни възли. Министър Петя Аврамова съобщи, че до един месец ще приключат процедурите, които предхождат всяко едно строителство и ще могат да стартират действителни строителни действия. Предвидено е пътят Видин-Ботевград  да бъде построен до 2022 година
Това са две извънредно позитивни вести за Видин, за развиването на региона, за развиването на района. И прибавям, че всичко положително за Видин се случва с помощта на общите ни старания. Вярвам, че моите съграждани ще гласоподават доверие на хората, които ще продължат с ускорени темпове развиването на Общината.
- Предизборната акция е в разгара си. Как върви тя? И какво Ви споделят хората?
- Ние вършим позитивна акция. Кампания обърната към хората, без лъскава опаковка, без скъпи събития. Провеждаме непрекъснати срещи, по време на които даваме доклад за свършеното, представяме визията си за бъдещето, само че най-много чуваме гласа на нашите съграждани. Няма по-добър метод за водене на разговор. През четирите години като кмет на Община Видин всяка седмица организирах приемен ден. Никога не съм преставал да беседвам с моите съграждани. Независимо дали е било в работно време или не, не съм отказал да изслушам нито един човек. Няма значение дали диалогът е в локалния кабинет или при инцидентна среща на улицата. Решихме да се срещнем с хората от всяко едно от обитаемоте места в Общината. Навсякъде хората са дейни – задават въпроси, показват мнението си. Най-искрени са неофициалните диалози. Радвам се, че нашите съграждани правят оценка свършеното. Не ни икономисват рецензии. Но изрично вършат разлика сред свършена работа и подправените обещания. И в тази акция, несъмнено, има подправени вести. Разбира се, има операции. Странното за мен е, че те идват от хора, които от десетилетия са в локалната власт във Видин. Хора, създали доста за себе си и нищо за Община Видин. Моето мнение е, че отрицателната акция не носи изгода за тези, които разчитат само на нея. Ще изтъквам думите на един наш възрастен съгражданин: „ Пред нас застанаха и други претенденти. Те не представяха себе си, не говореха за себе си, а говореха за Вас – какво Вие не можете, какво Вие не знаете, по какъв начин не би трябвало да Ви изберем още веднъж за кмет. А Вие поставихте на масата свършеното. Казвате какво сте постигнали и какво не сте съумели. Не давате оценка на другите, не се оправдавате с другите. Това е достойното държание! И желая да кажа на останалите претенденти, че оценката ще я дадем ние, хората “. Думите на този възрастен човек би трябвало да бъдат прочетени и чути от всички претенденти в тези, а и освен в тези избори.
- Кои са претендентите на Политическа партия ГЕРБ за Община Видин? И какъв брой е значим екипът?
- И най-хубавият кмет не може да направи нищо самичък. Кметът е мощен, когато е част от мощен екип. Категоричен съм, че тимът на Политическа партия ГЕРБ в Община Видин е най-силният и най-качествен тим. Хора на друга възраст, с разнообразни специалности, обединени от желанието си да работят за нашия общ дом Видин – инженери, лекари, бизнесмени, икономисти. В листата ни има осем учители. Имаме доста младежи, които са носителите на нова сила и нови хрумвания. Имаме хора с опит, потвърдили се в своята сфера на активност. Хора, които от години работят за положителното име на Видин. Ако би трябвало да показва в резюме нашите претенденти бих споделил – тим, в който опитът и младостта си подават ръка.
- Мотото Ви е „ Работа за Видин “. Това ли е вярното обръщение?
- Категорично! Да се работи за положителното настояще, с мисъл за бъдещето. През тези четири години ние това можем да отчетем – работа. Работа, отлагана с десетилетия. Винаги избирам да приказвам с обстоятелства. Ще загатна единствено няколко: Синагогата – какъв брой години говорене и никаква работа. Спечелихме доверието на организацията на евреите „ Шалом ”, получихме този неповторим монумент като подаяние, кандидатствахме по VI предпочитана ос на Оперативна програма „ Региони в напредък ” и до края на месеца чакам да бъде направена и качена в уеб страницата на АОП публичната поръчка за Синагогата. И до момента в който ние работехме това да се случи, общински съветници, които още веднъж са претенденти, освен бяха срещу плана за Синагогата, само че даже дадоха на прокурор дарението към нас на еврейската организация „ Шалом ” като незаконосъобразно. Гребната база – работихме настойчиво, с цел да могат видинските гребци да упражняват в естествени условия. От години това неповторимо оборудване се ползваше единствено, с цел да се разрушава имиджа на Видин – приказки и фотоси на запуснатите пространства. Отделихме нужните над 200 000 лв. и за първи път от 30 години, Община Видин закупи недвижима благосъстоятелност. С 350 000 лв. главно ремонтирахме покрива, пространствата за тренировки, хотелската част, санитарните възли. И за тази покупка, „ безконечните “ съветници бяха срещу. Подкрепяхме видинския спорт освен на думи. За първи път от 10 години Общината действително изплащаше дотацията на спортните клубове, в размер на 300 000 лева годишно. Община Видин е една от дребното общини в България, която отдава безплатно базите си на спортните клубове, с цел да развиват активността си. Клубовете не заплащат нито режийните разноски, нито поддръжката на базите и пространствата. И тук беше изработен опит за подправена вест, с цел да се омаловажи грижата на Общината към спортистите… С приказки и с лъскави обещания не се вземат решение проблеми, трупани с години – вземат решение се с работа. „ Работа за Видин ” не просто е вярното обръщение, а честното обръщение.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР