Правилният начин е там, където може, децата да се върнат

...
Правилният начин е там, където може, децата да се върнат
Коментари Харесай

Директор: Избраха най-евтините тестове за децата, а не най-лесните

Правилният метод е там, където може, децата да се върнат в учебно заведение, сподели за БНР Асен Александров, ръководител на Сдружението на шефовете в междинното обучение и шеф на столичното 51 СУ „ Елисавета Багряна “ в столицата.

Александров е на мнение, че първоначално е трябвало да се даде опция на избран брой учебни заведения да стартират тестването, с цел да се успокоят страховете, тъй като „ това е нещо ново, което за първи път се случва “.

„ Страховете пораждат огромни причини. Ако учителите се бяха тествали с проби, да се дадат безвъзмездни проби за учителите, в случай че ги бяха пипали, в случай че ги бяха употребявали, те нямаше да се опасяват “, разяснява Асен Александров в предаването „ Преди всички “.

Ние искаме от учителите да убеждават родителите за нещо, което към момента не са видели, означи той.

„ Много от родителите не дават единодушието си, защото не им е обяснено тъкмо какво ще става. “

Училищният шеф отправи критики към здравните власти „ за какво от петък вечерта до понеделник на обяд “ родителите би трябвало да се подпишат на декларациите за единодушие с тестването.

Асен Александров има забележки и към критериите за избор на тест – най-ниска цена и относително висока акуратност. Според него е следвало да има и критерий лекост на приложимост от дребни деца, а в изработването на критериите за тестванията е трябвало да вземат участие хора, които ще ги правят на терен.

Александров предвижда, че в неговото учебно заведение от 420 възпитаници в началния стадий, 50-60 няма да учат присъствено след въвеждането на тестванията за най-малките възпитаници.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР