Правилникът на Закона за мерките срещу изпиране на пари в

...
Правилникът на Закона за мерките срещу изпиране на пари в
Коментари Харесай

Адвокатите може да искат от МС промени в правилника на Закона за пране на пари

Правилникът на Закона за ограниченията против изпиране на пари в огромна част дописва Закона. Първо би трябвало да се види законът. Не изключваме опцията за директен контакт с Министерски съвет за промени в правилника . Това съобщи ръководителят на Висшия адвокатски съвет Ралица Негенцова пред БНР.

Припомняме, приложението на този закон предизвика недоволството измежду юристите за метода, по който се управлява адвокатурата .
 Адвокатите излизат на митинг с искане оставката на ВАдС
Адвокатите излизат на митинг с искане оставката на ВАдС

Адвокатите ще провеждат национална стачка на гилдията с искане за оставка на Висшия адвокатски съвет

" Дали сме мнение по Закона за ограниченията против изпирането на пари - за адвокатската загадка . Там думата юрист не съществува . Проблемът е обвързван с адвокатската загадка и с салдото на публичния интерес за битката против прането на пари и въпреки това с интереса на клиента да бъде предпазена тайната, тъй като доверието в юриста е доверие и в правораздаването. Това беше тематиката на първата ни среща с управлението на ДАНС ", съобщи Негенцова.
 Нямало разнобой в адвокатските среди
Нямало разнобой в адвокатските среди

През последните дни юристите стачкуват против бездействието на Висшия адвокатски съвет

Нека не забравяме, че законът не е от през вчерашния ден или от през днешния ден. Имплементираме инструкция, която е реалност . Става дума за общ обучителен проект и Адвокатският съвет даде подобен проект. Имахме и среща с ръководителя на Народното събрание, с ръководители на комисии и управлението на ДАНС, стигнахме до проект за работна група. Тя стартира работа на следващия ден за прецизиране на текстовете. Трябва да създадем по този начин, че да няма подозрение, че юристите не са доносници ", изясни Негенцова.
 Адвокатите още веднъж на митинг, Караянчева не ги убедила
Адвокатите още веднъж на митинг, Караянчева не ги убедила

Не за първи път получаваме обещания, които не се осъществят, показват те

Запитана за спор на юристи с управлението на Висшия адвокатски съвет Негенцова отговори, че става дума за 14 000 юристи : " свободни и самостоятелни да показват своето мнение ".

Тя бе безапелационна, че общата цел на всички юридически бранители е престижа на адвокатурата.
" П редпочитаме да слушаме мненията, само че избираме и да са градивни . Ние сме диалогични . Вслушваме се във всички отзиви. Все повече и повече се постанова мнението, че има опити за политизиране в адвокатурата. Свободата е в това да си самостоятелен . Не приказвам за съответни политически субекти, само че се пазят избрани политически пристрастия. Ние нямаме тези визии ", сподели Негенцова.

Адвокатурата преди всичко е конституционно закрепена. На второ място - дава опция на юристите да показват отзиви , добави ръководителят на Висшия адвокатски съвет.
 Адвокатите няма да са доносници на ДАНС, успокоява Цветанов
Адвокатите няма да са доносници на ДАНС, успокоява Цветанов

Той увери, че ползите на клиентите ще бъдат предпазени

Негенцова прикани да се направи преценка на резултатите от Общото заседание. Висшият адвокатски съвет е образуван въз основата на делегати, всеки дава отговор за 40 други .

Тя не вижда претекст за стачка. " Постигнали сме резултат да се работи за смяна на закона ", акцентира Ралица Негенцова.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР