Правилата не важат при оферти за лични вещиРесторантите, които имат

...
Правилата не важат при оферти за лични вещиРесторантите, които имат
Коментари Харесай

Записват ресторанти като онлайн търговци

Правилата не важат при предложения за персонални движимости


Ресторантите, които имат лични уеб сайтове и оферират доставка на храна до дома, би трябвало да се записват в Национална агенция за приходите като онлайн търговци. Същото се отнася и за хотелите със личен уебсайт, от който може да се направи резервация, обясниха за “Труд ” данъчни специалисти. Като няма значение дали заплащането за стаята в хотела или доставената храна може да стане онлайн или по интернет може да се направи надлежно единствено резервацията или поръчката.

Търгуващите в интернет би трябвало да заявяват електронните си магазини в Национална агенция за приходите до 29 март 2019 година Целта е Национална агенция за приходите да получи информация за всички онлайн търговци и по този начин да се затегне контролът върху продажбите в интернет. Положителният резултат за жителите пък ще бъде, че при онлайн извършване на покупки всеки ще може да ревизира в регистъра на Национална агенция за приходите дали даден уебсайт е регистриран и заплаща налози. Така опциите за измами от подправени уеб сайтове доста ще бъдат понижени.

Срокът на регистрация до 29 март важи за лицата, които сега реализират е-търговия, а търговците, които отсега нататък ще употребяват електронен магазин, би трябвало да изпратят данни за него преди да започват активността си, оповестиха от Национална агенция за приходите. Изискването важи за жители и компании, които правят продажби по интернет по занимание, т.е като регулярна комерсиална активност, и не визира хората, които случайно пускат разгласи в мрежата за продажба на персонални движимости.

Регистрацията на онлайн магазините става единствено по електронен път посредством уеб страницата на Национална агенция за приходите и електронен автограф. При регистрацията би трябвало да се уточни кой стои зад уеб страницата за електронна търговия – кое физическо или юридическо лице го оперира. Трябва да се посочат имена, адрес и телефон за връзка. Търговците би трябвало да посочат дали продават в личен уебсайт или употребяват платформа за онлайн търговия, както и какъв програмен продукт употребяват за уеб страницата, къде е хостван и какви артикули продават.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР