Правихме една творческа дискусия по телевизията, бяхме се събрали поети

...
Правихме една творческа дискусия по телевизията, бяхме се събрали поети
Коментари Харесай

Как Бесния пудел ни развали творческата дискусия

Правихме една креативна полемика по малкия екран, бяхме се събрали поети от разнообразни посоки. 

Аз желаех да показва новия си цикъл патриотични стихове за Шотландия и Швеция - в него има доста пейзажни стихове, малко шизофрения и раздвоение сред двете ми родини, засегнал съм тематики като горските пожари, северното пиене и белите нощи.

Аз се бях хванал да разяснявам една много комплицирана притча, която прави връзка сред Пипи Дългото чорапче и " Девойката, която ми постла легло " на сътрудника и съименник Робърт Бърнс. В тази моя елегия аз се пробвам да обясня на читателя, че девойката, която постлала легло на Бърнс, в действителност е претърпяла тежък срам и животът ѝ е бил унищожен от една волност на поета. Това нямаше да се случи, в случай че девойката беше по-вироглава и независима като Пипи Дългото чорапче или Грета Тунберг. Ако някакъв чичак-поет беше изискал от Грета Тунберг да му постеле легло, тя просто щеше да го унищожи с взор и щеше му съсипе кариерата на мераклия и стихотворец вечно! 

Колегата Гошо от Почивка, който също участваше в полемиката, е голям български стихотворец. Той представяше своята филипика против град Ямбол и неговите поети: 

" Ямбол не е градът " - изясни Гошо. " Ямбол не е стилът ", добави той. Този негов лиричен манифест в действителност е контралирика против известния в близкото минало стихотворец Дражето от Ямбол, който пееше противоположното: " Ямбоооол е градът, Ямбооол е стилът ". 

Аз се съгласих с Гошо от Почивка, тъй като постоянно съм обичал моята Шотландия и моята Швеция повече от всевъзможни градове като Ямбол, Павликени, Белоградчик или Симитли. В избора на локална лирика аз постоянно съм бил доста деликатен! 

Гошо от Почивка стартира да развива друга теза, съгласно която Христо Стоичков си е търсил бутонките с финерчи. 

Водещата го попита дали има поради фенерче, от което видях по какъв начин се разстрои Гошо, само че резервира хладнокръвие и щеше да изясни умерено, когато нахлу Бесния пудел със златното чучурче - стихотворец от Ямболот, който започна гневно да атакува всички с някаква лирика на омразата, някакви скъсани бели ризи и дебели бели линии, някакъв делириум-сименс. 

Пудела първо се нахвърли против Гошо от Почивка: 

- Кой ти дава право да мърсиш поетите на Ямбол бе, келеме необразовано! Ти не можеш името си да напишеш вярно, тръгнал си поетични достояния да оспорваш. Какво знаеш ти за Ямбол и неговата покровителка Диана бе, скротум! Знаеш ли на кого е настойничка Диана бе, сурикат! Диана е настойничка на Ямбол, на девствениците и на ловците!... Ами ти бе! - обърна той стрелите си към мен. - Кой си ти бе, Стивънсън-Тунберг! Ти ли си написал " Джекил и Хайд ", я ми кажи кого имаш поради с тоя лицемерен облик? Какво намекваш с това раздвоение на личността? Отговори бе, мършо скандинавска и високопланинска! Искаш ли да те върша еднокрак като Силвър от скапания ти " Остров на съкровищата "! Говеда с говеда, вие не ставате и за крави на Хелиос! Вие нямате грам лирическа психика бе!

Бесния пудел хулиганства повече от половин час и никой нищо не можеше да предприеме, най-после взех да си мисля, че Бесния пудел и шефът на малкия екран са комбина! 

- Какво си мислиш ти бе, за какво ме клеветиш в мислите си бе! - репликира ме Бесния, както си мънках мислено. - Сега ще ти дам да схванеш, гиди шотландска гайдо, мари шведска масо! 

И той ми изтръгна сърцето с едно ужасно придвижване, кървища се разтекоха и дамите припаднаха, само че аз оцелях, тъй като съм Шотландски войник и мога да бъда убит единствено чрез тиквотомия или зелкоотсичане.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР