Прави впечатление активността на опозицията – вече имаме ясно оформен

...
Прави впечатление активността на опозицията – вече имаме ясно оформен
Коментари Харесай

Стефан Георгиев: Вече имаме ясно оформен опозиционен лагер

Прави усещане интензивността на опозицията – към този момент имаме ясно завършен опозиционен лагер от ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Възраждане “ в Народното събрание. Развенча се и мимолетната догадка, че Движение за права и свободи може и да поддържа кабинета. За да може да действа държавното управление и да работи законодателната власт, би трябвало да има мощна съпротива, съобщи в ефира на bTV социологът Стефан Георгиев.

Според него обаче не е явен идейно – идеологическия темперамент на кабинета. По думите му залогът е за опазване на обществения темперамент на българската страна.

Промяната, каквато е обещавана от Кирил Петков и Асен Василев, личи още от първия ден на Народното събрание, означи политологът Слави Васелив.

Според социолога доцент Антоний Гълъбов в съдружното съглашение не е явен механъзмът, по който ще се вземат решенията в съдружния кабинет. Според него се върви към поредна централизация на власт във фигурата на министър – ръководителя. Много значимо е и по какъв начин ще бъде предадено наследството на служубния кабинет, в това число и с кадрови назначения, означи той.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР