Прасковите са богати на витамини, минерали и други полезни вещества.

...
Прасковите са богати на витамини, минерали и други полезни вещества.
Коментари Харесай

4 причини да ядете повече праскови

Прасковите са богати на витамини, минерали и други потребни субстанции. Те са вкусни, хидратиращи и засищащи. Ето за какво сигурно би трябвало да консумирате повече праскови. Вижте 4 аргументи, които ще ви убедят.

Като всеки различен плод, прасковите също са доста потребни. Какво тъкмо се „ крие “ в тях? Фибри, протеини, витамин С, витамин А, витамин Е, ниацин, калий, витамин К и в по-малки количества магнезий, фосфор, желязо и някои витамини от групата В. В допълнение в прасковите се съдържа огромно количество антиоксиданти, които както знаем пазят тялото.

Колкото по-свежа и узряла е прасковата, толкоз повече антиоксиданти съдържа тя.
Прасковите са потребни за храносмилането
Ако ядете повече праскови, по този метод подпомагате своята храносмилателна система. Една приблизително огромна праскова съдържа в себе си към 2 грама фибри – разтворими и неразтворими. Неразтворимите фибри оказват помощ на храната да се придвижва през червата, до момента в който разтворимите подкрепят потребните бактерии.

В китайската медицина пък цветовете на прасковите се употребяват за лекуване на храносмилателни разстройства.

 Добави изложение
Прасковите усъвършенстват здравето на сърцето
Редовният банкет на плодове, включително и праскови, подкрепя здравето на сърцето. Прасковите могат да понижат рисковите фактори за сърдечни болести като високо кръвно налягане и висок холестерол.
Прасковите разкрасяват кожата
Всяка жена желае да има прелестна кожа, а на помощ могат да дойдат прасковите. Те имат защитни резултати върху кожата – усъвършенстват способността на кожата да задържа влага, като по този метод типът ѝ е по-хубав.

Прасковите укрепват имунната система
Наличието на потребни хранителни субстанции и антиоксиданти в прасковите, ги прави съдружник на имунната система. Приемът на праскови оказва помощ в битката с избрани бактерии. Смята се също по този начин, че прасковите оказват помощ за отделянето на отрови от тялото, което също е доста значимо. Редовната консумация на праскови се свързва още с понижаване равнищата на кръвната захар.

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР